OnePlus urychlí dodávky některých smartphonů, na jiné se stále může čekat

OnePlus jako dceřiná značka čínského Oppa je v Evropě známější než její matka. Je to dáno větším zaměřením značky na globální trh, zatímco Oppo si nejdříve pečlivě vybudovalo zázemí v Číně, byť evropský e-shop s vybranými modely také provozuje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

OnePlus proslulo také poměrně efektivním marketingem, v rámci kterého prodávalo své telefony pomocí tzv. pozvánek. Tím si firma dokázala účinně regulovat poptávku, protože nárazově nestíhala vyrábět tak velký objem smartphonů, a zároveň dostaly smartphony OnePlus punc jakési příjemné nedostupnosti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tento přístup, který byl pro mnoho zákazníků překážkou, se naštěstí přežil a neschopnost dodat zboží včas začala být vnímána negativně. OnePlus proto pozvánkový systém zrušilo a i když na pružnější distribuci zapracovalo, u nového modelu OnePlus 3T se zájemci opět setkali s nepříjemně dlouhými dodacími lhůtami.

Firma nyní na fóru svých stránek uvádí, že vyskladnění základní 64GB varianty OnePlus 3T v šedé barvě (Gunmetal Grey) bude v regionu Evropy i Severní Ameriky okamžitě po objednávce v e-shopu. Pokud ale zvolíte vzácnější zlatou barvu nebo budete mít zájem o dvojnásobné úložiště 128 GB, může vaše čekání činit tradičních několik týdnů, což si dnes ke svým zákazníkům nedovolí ani Apple.

Diskuze (4) Další článek: Také LG chystá telefon s ohebným displejem. Jde na věc jinak než konkurence

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , OnePlus 3, Lhůta, Gun, Jin, Dceřiná značka, Dvojnásobné úložiště, Model Oneplus, Vybraný model, SMA, Oppa, Dodací lhůta, Evropský e-shop, Hollywood, Velký objem