Samsung 23. ledna oznámí v čem spočívaly problémy Notu 7 [aktualizováno]

Již koncem roku jsme vás informovali, že Samsung zná příčinu vznícení stovek kusů Galaxy Note 7 po celém světě, ovšem doposud se tato informace nedostala na veřejnost. Agentuře Reuters se však vyjádřil zdroj obeznámený s celou záležitostí, podle něhož Samsung oznámí výsledky vyšetřování 23. ledna, den před vydáním finančních výsledků za loňské poslední čtvrtletí. Samotný zdroj přitom neměl povolení jednat s médii, takže je uváděn pod rouškou anonymity.

Podle Reuters se Samsung podařilo v rámci důkladných testů zreplikovat zahoření telefonů, za příčinou vznícení tedy nestál hardwarový návrh telefonu ani žádný softwarový problém, ale spíše návrh samotných baterií. Neoficiální testy se opíraly o zjištění, že baterie neměla uvnitř telefonu dostatek místa, proto došlo po čase k narušení vnitřních struktur, které vyústilo v pozdější vzplanutí telefonu.

Samsung zahájil předprodej Galaxy Note 7 (recenze zde) v polovině srpna loňského roku. Po první svolávací akci však jeho prodej v polovině října ukončil. Průběžně vyšlo několik aktualizací, které postupně omezovaly maximální nabití telefonu, z něhož se tak postupně stávalo jednorázové „těžítko“. I díky tomu bylo např. v USA vráceno již 96 procent modelů, takže z hlášení na palubách letadel již zmizelo varování ohledně zákazu používání Notu 7.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
I přes problémy Galaxy Note 7 jsme telefon stihli v redakci otestovat. Jak si vedl model, o kterém se všude mluví, ovšem používat jej nikdo nemá?

Zdroj Reuters, Samsung News


Aktualizováno 20. ledna 2017: 

Samsung prostřednictvím svého blogu potvrdil, že na pondělí 23. ledna svolal tiskovou konferenci, na které veřejnosti oznámí, v čem konkrétně spočívaly problémy tabletofonu Galaxy Note 7.

Klepněte pro větší obrázek
V pondělí v podání Samsungu zřejmě naposledy uslyšíme o modelu Galaxy Note 7, resp. se konečně dozvíme, co přesně způsobilo jeho zkázu

Na tiskové konferenci promluví, jak zástupci Samsungu, tak i dalších organizací, které zkoumaly problémy u Galaxy Note 7. Samsung dále představí nová opatření, která mají zajistit, aby se podobné problémy již neopakovaly. Tisková konference se bude konat v 10 hodin ráno v jihokorejském Soulu, v Evropě v tu dobu budou dvě hodiny ranní. 

Pro případné zájemce bude z tiskové konference připraven živý stream, který půjde shlédnout na webu Samsungu či na jeho blogu. Pokud se vám nebude chtít vstávat, můžete si počkat na náš pondělní článek k výsledkům testů Galaxy Note 7, v němž shrneme to podstatné.

Zdroj Samsung News

Diskuze (10) Další článek: Regulovat „specifický trh“ je výzva. Známe úkoly ČTÚ na rok 2017

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy Note 7, Samsun, Sam, Sto kusů, Těžítko, Důkladný test, CEM, Maximální nabití, Velká baterie, Pro +, Zjištění, Dostatek místa, Akt, Sága, LED, Živý stream