Samsung Galaxy Note 4 dostane senzor otisků prstů od Synaptics

S blížícím se představením Samsungu Galaxy Note 4 se objeví další a další střípky z očekávané hardwarové výbavy. Podle poslední zpráv bude v připraveném tabletofonu integrován stejný snímač otisků prstů jako v Galaxy S5 a Galaxy Alpha, tedy Synaptics Natural ID. Ten bude opět rozdělen na dvě spolupracující části, hlavní část je přítomna v domovském tlačítku, zbývající pak v prostoru nad ním. Proto je třeba při snímání otisku prostu na stávajících zařízeních začít s prstem v prostoru nad domovskou klávesou a poté plynule pokračovat směrem dolů, jinak se otisk prstu nepodaří správně vyhodnotit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Snímač otisků prstu najdeme i v připravovaném Galaxy Note 4, byť s drobnými softwarovými přídavky Fingerprint Stortcuts a Web Sign-in

U Galaxy Note 4 se dočkáme softwarových vylepšení při snímání otisků, které se později dostanou aktualizacemi do Galaxy S5, S5 Mini, Galaxy Alpha a tabletů Galaxy Tab S. První funkce se nazývá Fingerprint Shortcuts. Bude zachována možnost odemknutí několika zaregistrovanými prsty (pravděpodobně jich bude více, než současné maximum tří prstů), každému z nich však po odemčení můžete nastavit otevření vybrané aplikace nebo aktivaci specifické funkce. Ukazovákem pravém ruky např. můžete ihned vstoupit do e-mailu, ukazovák levé může po odemknutí např. zase okamžitě spustit psaní nové zprávy.

Druhým softwarovým vylepšením je funkce Web Sign-in, kterou již má integrován model Galaxy Alpha. Jakmile na webech a fórech (podporovány budou zřejmě jen vybrané účty) vyplníte přihlašovací boxy a kliknete na tlačítko přihlásit, můžete si k těmto přihlašovacím údajům přiřadit otisk vašeho prstu. Pokud se budete chtít na web příště přihlásit, bude stačit jen otisk prstu, protože uživatelské jméno a heslo již bude uloženo v telefonu z dřívějška. Díky softwarovým změnám může být snímač otisku prstů využíván častěji než pouze k odemknutí či jednorázovému potvrzení hesla Samsung účtu. Platby přes PayPal potvrzované otiskem prstu u nás zatím totiž spuštěny nebyly.

Diskuze (14) Další článek: HTC Desire 510: děrovaný kryt DotView i pro šetřivé

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Alpha, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Samsung Galaxy Tab S 10.5, Samsung Galaxy Tab S 10.5 16GB LTE, Samsung Galaxy Tab S 8.4, Samsung Galaxy Tab S 8.4 16GB LTE, Sam, Otisk, Galaxy note, Shortcuts, Galax Note, Uživatelské jméno, Note,