Samsung Galaxy Note II: umí, co jiní neumí [video]

Samsung začíná prodávat novou generaci tabletofonu Galaxy Note II. Funkcemi nabitému zařízení jsme se podívali na zoubek.

Pokračovatel prvního tabletofonu konečně dorazil k nám do redakce. Samsung Galaxy Note II je větší, rychlejší, po všech stránkách lépe vybavený a má propracovanější stylus. V neposlední řadě na něm jako jednom z mála současných zařízení běží aktuální verze Androidu 4.1 Jelly Bean. Samsung do tohoto křížence mobilu s tabletem zkrátka nacpal to nejlepší, co právě umí vyrobit, a zapracoval i na softwarových zlepšovácích. Některé jsou jen na efekt a v praxi je příliš nevyužijete, jiné jsou velmi chytré a praktické.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Většina netradičních úkonů, které jiné smartphony nezvládnou, souvisí s doprovodným dotykovým perem, zvaným S Pen druhé generace. Samsung jej proti loňskému stylusu, dodávaném s prvním Galaxy Notem, přepracoval do podoby sympatické tužky, u které máte pocit, jako byste opravdu črtali na nějakou desku. Gesta pro práci s grafikou zůstala zachována, boční tlačítko na tužce je řešeno o něco lépe. Úkony, které lze nyní nově se stylusem provádět, si představíme v nejbližším Týdnu mobilně. V tomto videu se podíváme na zařízení jako celek.

Velikostní srovnání s Galaxy S III:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Samsung Galaxy Note II
N7100
rozměry a hmotnost: 151 × 81 × 9,4 mm, 180 g
displej: 5,5", kapacitní Super AMOLED, 720 × 1 280, 267 PPI
sítě: GSM, 3G
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 3 100 mAh
procesor: Samsung Exynos 4412 P (4× Cortex-A9, 2 GHz, 32nm)
operační systém: Google Android 4.1 (Jelly Bean)
fotoaparát: 8MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
33 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (60) Další článek: Kolik nás je? Český mobilní internet v číslech

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Galaxy note, Jin, GAL, Sam, Galax Note, Note II, Samsun, Boční tlačítko, Note,