Samsung ruší další továrnu na LCD. Zavede v ní výrobu OLED panelů

Samsung ruší další továrnu na LCD displeje, v pořadí již šestou. Není to ale znak problémů v průmyslu s mobilními displeji ale spíše ukázka toho, jak se průmysl změnil. V pěti dřívějších továrnách jihokorejci přešli na výrobu OLED panelů, a ani šestá v Asanu (jihokorejská provincie Jižní Čchungčchong) nebude výjimkou. Vybavení na výrobu LCD panelů pak Samsung odprodá třetí straně, v současné době se spekuluje o indické firmě Twinstar Display.

Do roku 2008 měl Samsung v Jižní Koreji osm továren na LCD panely, z nichž do dnešní doby „přežily“ jen 3. I na tom se ukazuje zvýšený zájem o Super AMOLED panely, a to nejen v mobilní divizi Samsungu, ale také u ostatních mobilních výrobců. Jen pro budoucí iPhony od amerického giganta Apple má Samsung vyrobit 100 milionů Super AMOLEDů.

Analytici navíc očekávají, že se Samsung bude chtít svést na vlně Super AMOLED displejů, takže jimi ve svém portfoliu vybaví i další smartphony. Jihokorejci AMOLED displeje ale již nyní používají u všech hlavních modelových řad - Galaxy J, Galaxy A, Galaxy S a Galaxy Note.

Via Koreaherald

Diskuze (10) Další článek: O2 přebírá kontrolu nad dalším virtuálem. Přechází pod něj OpenCall

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Pan, Ostatní mobily, Oled panel, Velká zakázka, Panel, Mobilní displej, Samsun, Největší producent, Pán, Asan, Zvýšený zájem, Hlavní model, Sam,