Samsung ukončí instant messenger ChatOn k 1. únoru 2015

Koncem listopadu jsme vás informovali o tom, že Samsung v brzké době ukončí fungování svého instant messengeru ChatOn na neperspektivních trzích. Krátce poté to komentovali zástupci korejské pobočky Samsungu, podle níž se žádné ukončení služby neplánuje. Jak se ale ukázalo, původní zdroj zprávy byl pravdivý, dnes v korejských novinách vyšel článek o tom, že Samsung ChatOn skutečně ukončí. Ve všech zemích a nadobro. Pozdějšího ukončení se má dočkat jen USA, kde má ChatOn běžet ještě zhruba o měsíc déle.

Klepněte pro větší obrázek
Pro všechny tyto platformy bude ChatOn ukončen. Stane se tak 1. února příštího roku

Samsung ústy korejského tiskového mluvčího sdělil, že ChatOn uzavře a stáhne z aplikačních portálů různých platforem 1. února 2015 v 9:00 ráno. Je to proto, že Samsung řeší změnu poptávky trhu po různých službách, takže dá přednost monitorování zdraví a mobilním reklamám. Současní uživatelé ChatOnu mají tedy dost času, aby si z messengeru stáhli veškeré záznamy komunikace a sdílené fotky a videa. A není jich zrovna málo, podle Samsungu ChatOn používalo na celém světe 100 milionů uživatelů, pokud se v tom však odráží i nutné přihlášení k ChatOnu u starších zařízení, k němuž neustále vybízela aplikace v informační liště, zřejmě moc každodenních uživatelů ChatOn neměl. Spíše se ale přikláníme k tomu, že služba Samsungu nepřinášela žádné zpeněžení, takže se ji jihokorejský gigant rozhodl úplně ukončit.

ChatOnu se nepodařilo stát se jedničkou na trhu instant messengerů, na výsluní se stále drží WhatsApp následovaný Viberem a mobilním Skypem.

Diskuze (7) Další článek: Toshiba Canvio AeroCast: bezdrátový terabajt se slotem na SD kartu

Témata článku: Samsung, , , , , Úkon, Sam, Únor, Původní zdroj, Samsun, Ukončení služby, INS, UNO, Meš,