Samsung vyvíjí displej, který bude zahnutý na všech čtyřech stranách

Podle zpráv z Jižní Koreje pracuje Samsung na vývoji „bezrámečkového“ displeje nové generace. Nový panel má být zahnutý, nejen na bočních stranách (třeba jako v případě Galaxy S8), ale také na horní a spodní hraně. Nový typ displeje umožní hovořit o skutečných displejích bez rámečku, protože displej obsáhne až 98 % přední strany telefonu. Samotné technické řešení je však dost komplikované...

 

Při zahnutí čtyř stran nedokáží rohy displeje rozeznávat dotyky. A to je problém.

 

Současná technologie laminování, která je nedílnou součástí výroby OLED panelů, totiž při zahnutí všech čtyř hran displeje způsobí, že se rohy displeje stanou úplně zbytečné. Navíc, rohy nerozeznávají ani dotyky prstu, což je podle anonymního zdroje důvod, proč se Apple rozhodl, že u letošního iPhonu 8 zůstane věrný rovnému displeji, konkrétně 5,8" OLED panelu od Samsungu.

Současná technologie laminování (tj. přidání ochranné vrstvy na sklo) tedy neumožňuje displej zahnout na čtyřech stranách a současně využít dotykové ovládání na celé ploše. Samsung tedy bude muset přijít s novým systémem laminování, pokud bude chtít na trh dodat plnohodnotný čtyřikrát zahnutý displej. Zdali se mu to povede u Galaxy S9 plánového pro příští rok, je zatím ve hvězdách.

Na svém řešení však pokračuje i jihokorejské LG, takže je možné, že nás v horizontu několika let skutečně čeká éra „bezrámečkových“ displejů. Napadá vás však, k čemu využit čtyři zahnuté hrany? Podělte se o váš názor v diskusi pod článkem.

Zdroj Etnews via Phonearena

Diskuze (3) Další článek: T-Mobile chce zrychlit zákaznické systémy. Odstávka proběhne příští víkend

Témata článku: Apple, LG, Samsung, , , , , , , , Apple iPhone 8 256GB, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Str, Dotykové ovládání, Samsun, Bezrámečkové displej, Sam, Typ displeje, Současná technologie, Anonymní zdroj, Nový panel, Kter, Super AMOLED, Technické řešení