SamsungApps tipy: letní zábava a cestování

Dnešní díl věnujeme především freewarovým herním počinům pro Samsungy s Androidem. Rozhodně je z čeho vybírat.

S končícími prázdninami se zaměříme na zajímavé freewarové herní tituly a lehce zabrousíme i mezi freewarové aplikace. V uplynulém týdnu na portálu SamsungApps skončila akce, která se věnovala sportu a cestování, aplikace a hry ale i nadále zůstávají dostupné zdarma. Jedná se tak např. o tituly Real Football 2012, TripAdvisor nebo 3D Minigolf Challenge.

Pro řadu modelů s Androidem a Badou je v současně době na portálu SamsungApps spuštěna slevová akce na hry od Gameloftu, které můžete získat až o 85 % levněji oproti původním cenám. Pro zařízení s Badou i nadále pokračuje propagační akce lokálních aplikací, díky kterým si např. koupíte SMS jízdenku, zjistíte obsazenost parkovišť, podíváte se co aktuálně dávají v kině nebo vyhledáte spojení v hromadné dopravě. 

Současně vás prosíme o vyplnění krátké anketní otázky, která nám ukáže, o které sekce aplikací a her budete mít zájem do budoucna. Budeme se tak snažit vybírat tituly, které stojí za zmínku, podle vámi preferovaných sekcí. V současné době se věnujeme víceméně freewarovým titulům, do budoucna se opět zaměříme i na placené hry a aplikace.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dvě aktuální akce na portálu SamsungApps.

Anger B.C.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Anger B.C. je netradičně zpracovaná 3D Tower Defense hra, ve které máte jediný úkol - vašimi věžemi, resp. vojáky, musíte zabránit průchodu nepřátel a udržet si alespoň nějaký z 20 životů, které na začátku dostanete. K dispozici je řada misí, ve kterých za eliminované nepřátele získáváte mušle, které investujete na nákup dalších obraných struktur. Tou hlavní je váš hrdina, který získává zkušenosti a vylepšuje si své talenty a speciální schopnosti. Za vyhraná kola pak získáváte finance, za které v obchodě můžete nakupit další výbavu, nové hrdiny nebo speciální levely.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

V rámci hry můžete používat dvojici prstů k zoomování. Hra má dva režimy rychlosti, takže stačí rozestavět věže a můžete hned poslat nepřátele. Ze začátku jsou to jen tvorové lesa, později ale přicházejí těžší protivníci, na které je třeba mít vymyšlenou taktiku a odemčené speciální obrané struktury. Ty jsou ve formě vojáků s různou výbavou, házejí např. bumerangem nebo kameny. Postupem času můžete i tyto obránce rozestavěné v poli vylepšovat.

  • Vývojář: GMO GameCenter KOREA
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: různé modely Samsungu
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 185,09 MB
Klepněte pro větší obrázek

Carcassonne

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Carcassonne je adaptací stejnojmenné deskové hry na displeje mobilních zařízení. O co ve hře jde? Vy a vaši protivníci sestavujete krajinu, která se skládá z měst, cest, luk, mlýnů, kterou obsazujete figurkami vlastní barvy. Jednotlivé dílky postupně přikládáte k hernímu plánu, a čím větší shluky se vám podaří vytvořit (např. velké město, dlouhá cesta), tím více bodů pro vás. Strategický aspekt ve hře se rovná tomu, jak moc dokážete znevýhodnit oblasti zabrané nepřáteli a získat co nejvíce území pro sebe. Pokud jste deskovou verzi nehráli, můžete shlédnout základní tutoriál, který vám ukáže vše potřebné pro hru. Dílky se na hrací plochu vkládají popořadě, hra sama ukazuje, kam je možné dílek umístit, dílky můžete libovolně otáčet. Hra nabízí i řadu achievementů, které můžete ve hře obdržet. Proti vám mohou stát až čtyři hráči ovládaní telefonem nebo až čtyři lidští protihráči, hru pak hrajete na jednom telefonu. Povedená hříčka má jen jednu chybu, v současné době je zpoplatněna padesáti korunami. Na vyzkoušení je ale k dispozici i lite verze.

  • Vývojář: Advanced Mobile Applications LTD
  • Platforma: Android 1.6+
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy Ace 2, Galaxy W, Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy S III
  • Cena: 50 Kč
  • Velikost: 54,55 MB
Klepněte pro větší obrázek

City Maps 2 Go

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jednoduchá aplikace se bude hodit především turistům. Pro téměř každou zemi na světě nabízí aplikace ke stažení OpenStreet mapové podklady, které poslouží pro základní orientaci ve zvolené oblasti nebo městě. Na mapě můžete vidět svou pozici a vizuálně se tak navigovat k některým bodům zájmu z předpřipravených kategorií. V mapách lze navíc vyhledávat i názvy ulic. Mapy si můžete stáhnout dopředu v integrovaném downloaderu, ať vás při příjezdu do dané oblasti nic nepřekvapí.

  • Vývojář: Ulmon GmbH
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 10,71 MB
Klepněte pro větší obrázek

GT Racing: Motor Academy Free+

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Závodní titul GT Racing nás zavede na trati, ve kterých soutěžíte s telefonem ovládanými protivníky, případně s vašimi kamarády přes internet nebo lokálně přes Wi-Fi. Za hraní získáváte zkušenosti, které se promítají do vaší úrovně. Čím vyšší úroveň máte, tím více tratí, aut a možností hry se vám otevírá. GT Free+ má tři základní režimy - kariéru, rychlou trať a již zmiňovaný multiplayer. Na scénu přicházejí virtuální peníze, které vám dokážou ulehčit řadu překážek a umožňují vám pořídit i některé vozy a jejich vylepšení. Nejzajímavěji se jeví mód kariéra, ve kterém testujete vozy, získáváte licence, závodíte a vylepšujete svá vozidla. Váš vůz můžete ovládat několika způsoby, pomocí akcelerometru nebo manuálně, plyn můžete mít automaticky či manuální, brzdy jsou samozřejmě jen manuální. V nastavení si můžete zvolit citlivost akcelerometru, trakci vozu nebo pomocné brzdění. Fajnšmekři mohou automatické řazení změnit na manuální. Celkem propracovaná závodní hra dokáže zabavit na dlouho i bez dodatečných financí.

  • Vývojář: Gameloft
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, JAP, KOR, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy Ace 2, Galaxy W, Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy S III
  • Cena: zdarma (freemium)
  • Velikost: 3,18 MB + cca 390MB na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek
 

Homerun Battle 2 L

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Tento herní titul od společnosti Com2Us potřebuje ke své plné funkčnosti internetové spojení a také registraci k hernímu účtu. Díky ní se můžete zúčastnit několika tréningů v odpalování baseballového míčku proti počítači či proti živému oponentovi. Cíl hry je jednoduchý, vytvořit odpaly míčků co největší skóre a překonat protivníka, co se týče rychlosti, kterou nasbíráte potřebné body. Při odpalech se samozřejmě nejvíce oceňuje Homerun (odpal do publika a dále), přičemž více homerunů za sebou dále násobí skóre. Nadhazovač semtam odhodí i speciální míče které vybuchují, zvyšují nebo snižují skóre. Bonusy jsou i za trefení okrajových tyčí nebo obrazovky na konci hřiště. Při odpalech můžete získat i tzv. zlaté míče, které vám pomůžou při nákupu věcí, které vylepšují vaši postavu. Druhou měnou ve hře jsou hvězdy, které můžete získat v kole štěstí (jednou za čas si můžete zkusit zatočit) nebo nákupem za reálné peníze.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Ve hře se objevují achievementy, které vám také odemykají bonusový obsah. Mínusem je opět freemium režim, který vám jednou za čas řekne, že může hrát zase až zítra (nikde není patrná vizuální indikace, kolikrát si ještě můžete zahrát). K úplnému odblokování hry potřebuje 520 hvězd. I k nim se dát dopracovat samotnou hrou, cesta je ale zdlouhavá. K samotnému nastavování pálky slouží akcelerometr, ťuknutím na displej pak provedete odpal, za začátku to bude chtít trochu cviku.

  • Vývojář: Com2uS
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, JAP, KOR, CHI
  • Podporované přístroje: Galaxy Ace 2, Galaxy W, Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy S III
  • Cena: zdarma (freemium)
  • Velikost: 53,84 MB
Klepněte pro větší obrázek

London 2012 - Official Mobile Game

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Olympiáda je sice již za námi, stále ale můžete zůstat u olympijské atmosféry. V rámci oficiální hry uplynulých olympijských her se můžete vžít do role sportovců několika sportovních disciplín (atletka, plavání, střelba), kteří plní cestu za kýženou medailí. Jednotlivé disciplíny mají různý způsob ovládání, často zapojíte dvojici prstů a akcelerometr. Ze začátku je třeba zvolit si postavu a národnost, mezi dostupnými je jen několik světových velmocí, naše země spolu s dalšími chybí, přestože se vám tu a tam zobrazují i slovenští soupeři. Ze začátku vás čeká tvrdý trénink, čímž si vylepšujete své vlastnosti a získáváte vyšší úrovně. Postupně se vám tak otevírají další a další sporty a nakonec i olympijský turnaj.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

U některých sportů mi ovládání přišlo jednoduché (např. 100m běh nebo trap), u ostatních se naopak zapotíte i tak, že vás přestane bavit stále jen a jen prohrávat (např. plavání). Graficky povedená hra se drží oficiálního olympijského brandingu, vy a telefonem řízení protihráči si užíváte televizních představovaček a nechybí ani všudypřítomní diváci. Zvládnete stát se mistrem ve všech dostupných disciplínách? Času na to budete potřebovat ale poměrně hodně.

  • Vývojář: Neowizz Internet Corp.
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, JAP, KOR, RUS, CHI, SPA
  • Podporované přístroje: různé modely Samsungu
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 81,42 MB
Klepněte pro větší obrázek

Real Football 2012

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Další hra nás tentokrát zavede na fotbalová kolbiště. Ve hře si vybíráte tým a procházíte s ním ligovými soutěžemi nebo pohárovými turnaji. Za každý úspěšný zápas získáváte zkušenosti a mince, které vám odemykají další ligy a různé možnosti. Hra disponuje freemium modelem, takže je zdarma, ale určité výhody získáte tím, že si zaplatíte za bonusový obsah.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Ve hře je virtuální obchod, ve kterém můžete platit mincemi i virtuálními penězi. Za ty nakupujete různé bonusy (míče, stadiony, vylepšení týmu, delší nastavený čas a další). Nejdůležitějším faktorem je však stamina. K odehrání zápasu s týmem je třeba 50 staminy, ta se ale doplňuje rychlostí jednoho bodu za deset minut. Urychlit to můžete nákupem stamina drinku, ten vás ale bude opět stát nemalé finanční prostředky. Čas od času (jednou za 24 hodin) se však objeví nabídka „šťastné střely“, ve které můžete získat různé bonusy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hru je možno hrát v několika úrovních obtížnosti, ovládá se kurzorovým křížem a trojicí virtuálních kláves, které disponují svými úkoly v závislosti na tom, zdali jste v držení míče či nikoliv. Ovládání je přirozené, grafika je velmi povedená. Mírnou vadou na kráse je však absence skutečných soupisek, vývojářské studio očividně nezaplatilo za všechny licence jmen hráčů. Setkat se tak můžete s Ribérym v reprezentaci Francie, za ČR však chytá Chek a v poli hraje Kakbo, Rotbo a Seut... Ve hře najdeme i editor, ve kterém lze upravovat fyzické atributy hráče.

  • Vývojář: Gameloft
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, FRE, GER, ITA, KOR, CHI, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma (freemium)
  • Velikost: 10,25 MB + cca 300 MB na SD kartě
Klepněte pro větší obrázek

Real Racing 2

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pod titulem Real Racing 2 se skrývá poměrně náročné závodění od společnosti EA. Základní režim hry se dělí na tři části - kariéru, volnou jízdu a časovku. K tomu všemu máte přehled o vašich vozech, můžete je upravovat (design i výkon) či kupovat nové. Ovládat váš vůz můžete až sedmi způsoby, záleží na tom, který vám bude nejvíce vyhovovat. Pohled z vozu vypadá jako u skutečného auta a závody jsou opravdu realistické. Svou pouť započnete u lokálních šampionátů a postupně za vyhrané závody získáváte reputaci a peníze, což je obojí potřeba při cestě za úspěchem. Díky reputaci se vám pak otevírají kvalitnější protivníci a nové závodní tratě. Našincům může vadit snad jen udávání rychlosti vozu v mílích namísto standardních kilometrů. Hra je jinak úplně zdarma bez skrytých poplatků.

  • Vývojář: Electronic Arts Swiss Sarl
  • Platforma: Android 1.5+
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 2,26 MB + cca 300MB na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

Seven Stars 3D II

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Cílem ve hře Seven Stars 3D II je dostat vaši kuličku přes všechny nástrahy až do cíle. V několika úrovních si tak prověříte vaše reakce i taktiku. Cestou sbíráte body a vyhýbáte se nástrahám. Pohybujete se na dráze ve vzduchu, pokud spadnete, prohrajete. Na trase se objevují mantinely, které vás dokáží zadržet, ale občas se objevují díry, které vás nemilosrdně vrátí zpět na začátek. U delších tratí jsou k dispozici checkpointy, na projetí jednotlivých tras máte navíc jen omezený časový limit. Kuličku ovládáte pohyby telefonu do stran, pokud bude reagovat špatně, můžete si akcelometr zkalibrovat. Škoda jen, že nejde změnit pohled na kuličku, když se blíží směrem k vám, nevidíte, co vás na trati dále čeká a jste tak odkázáni na nápovědu směru, která však vždy nefunguje na sto procent. U této hry se zabavíte na poměrně dlouhou dobu, kdo dohrál původní jedničku tak určitě rád sáhne i po dalším pokračování. Hra je bohužel dostupná jako lite verze, po projetí necelé první úrovně vás hra bude žádat o zakoupení.

  • Vývojář: GMO GameCenter KOREA 
  • Platforma: Android 1.6+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma (lite)
  • Velikost: 54,55 MB
Klepněte pro větší obrázek

SIGNificant

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Následující titul slouží k podepisování PDF dokumentů, bez připojení k internetu se však neobejdete. K otevřeným dokumentům můžete přidávat fotografie, jde je také obohatit o text a vlastnoruční podpis. To se hodí např. s využitím stylusů C Pen (Galaxy S III) nebo S Pen (Galaxy Note). Dokument se podepisuje přes webovou službu, kde soubor zůstává zachován po dobu 60 minut a poté je z webu odstraněn. Po podpisu je dokument elektronicky zapečetěn a chráněn proti budoucím modifikacím. Podpis lze ověřit přes desktopovou aplikaci Adobe Reader, aplikace je navíc k dispozici zdarma.

  • Vývojář: Xyzmo Software GmbH
  • Platforma: Android 2.0+
  • Lokalizace: ENG, GER, SPA
  • Podporované přístroje: různé modely Samsungu
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 1,72 MB
Klepněte pro větší obrázek

Tetris free

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Tetris je sice ve stínu dnešních her na konci žebříčku popularity, ve své době ale diktoval herní trendy. V podání zpracování na Android můžete jednotlivé bloky otáčet a přesouvat. K dispozici máte řadu rychlostí, jakou různotvaré bloky klesají z výše. Ve statistikách pak můžete evidovat vaše nejvyšší skóre. Jednoduchá freewarová hříčka s minimem nastavení, to je Tetris free.

  • Vývojář: Electronics Arts Swiss Sarl
  • Platforma: Android 1.6+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 8,83 MB 
Klepněte pro větší obrázek

TripAdvisor

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jedná se o užitečnou aplikaci, která v závislosti na destinaci (ručně zadané nebo dle GPS) pomůže s on-line výběrem ubytování, restaurace, zájmových aktivit, letů a dalších potřebných informací. Co se týče hotelů, k dispozici je přímá rezervace přes externí portály, recenze, zkušenosti a fotografie pokojů. Hotely, restaurace a sídla zájmových aktivit si pak můžete nechat zobrazit na bing mapách případně se nechat navigovat pomocí vestavěné navigace od Googlu, která se nachází v každém Androidu. Aplikace zvládá i menší česká města, malou vadou na kráse je absence češtiny, případně jazyková nejednotnost, kdy jsou některé recenze psány např. ve španělštině, když je valná většina zobrazena v angličtině. Doplněk pro turisty je to ale výborný.

  • Vývojář: TripAdvisor
  • Platforma: Android 1.6+
  • Lokalizace: řada světových jazyků (bez češtiny)
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 0,51 MB
Klepněte pro větší obrázek 

A na co se můžete těšit příště? Podíváme se na různorodé aplikace, především se zaměříme na kreslení a úpravu fotografií.

Diskuze (5) Další článek: Letí nad vámi letadlo? Podívejte se na něj zblízka a ve 3D

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Ace 2, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy W, Nejvyšší skóre, Cestování, Mušle, Dílek, Nástraha, Nastavený čas, Electronic ARTS, Časový limit, Tetris, Tip, Baseball, Zábava, Atlet, Hrdina,