Samsungy, se kterými se u nás nepočítá: Galaxy J a Galaxy Golden

Ne všechny produkty Samsungu jsou určeny pro globální mobilní trh. Přesvědčili jsme se o tom u ohnutého Galaxy Round a dnes se podíváme na dvojici dalších zajímavých a již oficiálně představených zařízení, které se u nás, za současné situace, prodávat nebudou.

Samsung Galaxy J je hybridem mezi současnými modely Galaxy S4 a Galaxy Note 3, určeným pro japonského operátora NTT DoCoMo. V přístroji nalezneme procesor Snapdragon 800, 3 GB RAM a 32GB interní paměť, tedy hardware posledního tabletofonu. Pětipalcový Full HD displej je ale převzat z modelu Galaxy S4. Rozměrově a váhově se zařízení blíží modelu Galaxy S4, je však trochu větší a těžší. Ve specifikacích navíc nechybí podpora LTE-A s rychlostmi až 150 Mbps a 13Mpix fotoaparát. Galaxy J je napájen 2600mAh baterií. Samsung vsadil i na netradiční barevné varianty, které mají konkurovat iPhonu 5c. Jinak černá čelní strana přístroje je doplněna třemi barevnými variantami (Coral Pink, Satin White a Lapis Blue), které se podepisují na barvě zadního krytu, boční lišty a domovské klávesy Home. Bylo by určitě zajímavé, kdyby se obdobné zařízení objevilo v prodeji i na globálním trhu, v Japonsku se začne prodávat v přepočtu za 15 tisíc Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Trojice barevných variant Samsungu Galaxy J

V Indii byl zase oficiálně oznámen Samsung Galaxy Golden, véčko s Androidem. Nejdůležitějším faktem je přítomnost dvou 3,7" Super AMOLED displejů s WVGA rozlišením. Displej na vnější straně můžete používat prioritně, pod ním jsou umístěny i základní ovládací prvky Androidu v senzorické podobě. Véčko můžete otevřít až v případě hovoru nebo když budete potřebovat klasickou alfanumerickou klávesnici, v ostatních případech si jistě vystačíte s dotykovou QWERTY klávesnicí na displeji. Véčko je poháněno doujádrovým 1,7GHz procesorem, k dispozici je 1,5GB operační paměť. V telefonu nechybí 8Mpix fotoaparát, Wi-Fi, Bluetooth, GPS a podpora microSD karet, které doplňují interní 16GB paměť. Cena? V přepočtu necelých 16 tisíc Kč.

Klepněte pro větší obrázek 
Galaxy Golden - véčko s Androidem, což se dnes na trhu jen tak nevidí. Véčka celkově zažívají již několik let masivní ústup, může být Golden první vlaštovkou, která je navrátí zpět?

Uvítali byste některý z těchto modelů v prodeji i v ČR?

Diskuze (17) Další článek: Samsung v OC Palladium otevře další značkovou prodejnu

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 3 Neo, Samsung Galaxy Note 3 Neo Duos, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Gold, Kter, Galaxy j a Galaxy, Galaxy J, Poslední tablet, Obdobné zařízení, GAL, Samsun, Sam