Sony Xperia XA: stylovka nejen pro dámy [video]

Elegantní smartphone střední třídy Sony Xperia XA je v českých obchodech a my jej začínáme testovat. Až na vysokou cenovku nemá větší slabiny.

Sony v uplynulých dnech pustilo do prodeje novinku střední třídy z Barcelony, smartphone Sony Xperia XA. Designově jde o jednu z nejatraktivnějších Xperií za poslední roky. Stačilo přitom málo – zúžit boční rámečky po stranách displeje na minimum. Jinak se designový výraz příliš nezměnil, smartphone má mírně zaoblené boky i hrany. Sony bezchybně zvládá barevné sladění různých materiálů.

Smartphone se prodává v černé a bílé barvě, a také v atraktivních odstínech limetkově zlaté a růžovo-zlaté variantě. Zejména poslední jmenovaná, kterou jsme shodou okolností obdrželi na testování, by mohla oslovit dámské publikum. Počáteční cena je nastavena na 7 990 Kč v singleSIM verzi, dualSIM přijde v následujících dnech a bude ještě o tisíc korun dražší.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Sony Xperia XA
rozměry a hmotnost: 144 × 67 × 7,9 mm, 137 g
displej: 5,0", kapacitní IPS LCD, 720 × 1 280, 294 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: microUSB Type-B, Wi-Fi none, Bluetooth null, GPS
paměť: 16 GB, microSDHC (32 GB), RAM: 2 GB, baterie: 2 300 mAh
procesor: Mediatek MT6755 (Helio P10) (8× Cortex-A53, 28nm)
operační systém: Google Android 6 (Marshmallow)
fotoaparát: 13MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
34 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (7) Další článek: Vylepšená verze Xiaomi Mi 5s dostane 3D Touch a ultrazvukovou čtečku

Témata článku: Sony, , , , Sony Xperia XA, Lime, Pro +, Sony Xperia, Styl, Son