Spekulace: Samsung Galaxy S8 se ukáže 29. března a má začínat na ceně 849 USD

I když se původně hovořilo o tom, že Samsung představí duo modelů řady Galaxy S8 v dubnu v New Yorku, objevuje se zmínka o možném dřívějším představení. Podle Twitteru @Ricciolo, který již stál za několika odhaleními, jenž se později ukázaly jako pravdivé, by se mělo představení „es osmiček“ odehrát již 29. března. Na trh by se pak měly modely dostat v 17 týdnu (od 24. do 30. dubna). A cena by podle zdroje měla začínat na 849 dolarech (21 500 Kč).

Samsung Galaxy S8 má být osazen 5,7" Super AMOLED displejem s rozlišením 2 560 × 1 440 pix a poběží na osmijádrovém Exynosu 8895. Na zádech se očekává 12Mpix duální fotoaparát, nad displejem by pak mohla být umístěna 8Mpix kamerka pro selfie. Prémiový model s 6,2" displejem se má nazývat Galaxy S8 Plus.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Rozměry a porovnání renderů Galaxy S8 Plus a Galaxy S8 s tiskovými fotografiemi předchozí generace - Galaxy S7 Edge a Galaxy S7. Novinky budou zřejmě o něco širší, rámečky okolo displeje budou minimální

Zaspekulovat si však také můžeme i ohledně rozměrů obou připravovaných modelů. Výrobce pouzder, který webu nedávno dodal zmiňovaný render, se navíc podělil i o rozměry obou zařízení.

Začněme u většího modelu Galaxy S8 Plus, která mí mít rozměry 152,4 × 75,5 × 7,94 mm. Menší model, který je srovnáván s Galaxy S7, je oproti němu o něco kratší a tenčí, má rozměry 140,1 × 72,2 × 7,3 mm. V praxi by měl mít Galaxy S8 větší displej, než S7 Edge, ovšem v těle, které bude mít téměř stejnou velikosti jako „es sedmička“.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Rendery nejmenovaného výrobce pouzder, který dodal také informace o rozměrech Galaxy S8 a S8 Plus. Jak by se vám líbilo, kdyby vypadaly nějak takhle? (obr.: GSMarena)

Zdroj Twitter, GSMarena

Úvodní fotografie: Mobilefun

Diskuze (16) Další článek: Pozdě, ale přece! O2 jako poslední v Česku spouští VoLTE

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S8, Galaxy s, Samsung Galaxy s, January, Sam, Úkaz, Prémiový model, GAL, Předchozí generace, U flex, Samsun, Špek