Finanční výsledky Samsungu v Q2: nižší zisky, než se očekávalo

Samsung oznámil své finanční výsledky za druhé čtvrtletí, které nedopadly podle očekávání. Za druhé čtvrtletí byl zisk jihokorejského giganta 7,1 miliard USD (143,21 miliard Kč), odhad analytiků kalkuloval se zisky vyššími o zhruba 1 miliardu dolarů. Samsung slabšímu čtvrtletí přikládá několik faktorů, především zvyšující se konkurenci výrobců v Číně (Xiaomi, Coolpad, Oppo, Micromax) a vzrůst korejského wonu. Víceprezident Samsungu Kwon Oh-hyun již ale dříve prohlásil, že je patrná snižující se poptávka po smartphonech. Mohou za to zejména modely v nižší a střední třídě, které oproti konkurenci již nenabízejí žádné za zmínku stojící výhody.

Samsung očekává comeback ve třetím čtvrtletí, které má být orámováno poptávkou po nových modelech (konkrétně se nabízí zářijový Galaxy Note 4) a po displejích. Na druhou stranu se má v tomto období objevit i nový iPhone s větším displejem, takže se opět bude schylovat ke konkurenční bitvě. Vše se ale zřejmě ponese v běžných rovinách konkurenčního boje, Samsung na další čtvrtletí neplánuje žádné přemrštěné náklady na marketing.

Zdroj: Sammobile

Diskuze (55) Další článek: NKÚ: na ČTÚ se za Dvořákovy vlády plýtvalo

Témata článku: Samsung, , , Apple iPhone 4GB, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 4, Kwon, Sam, Samsun, F +, Zisk, Fin