Galaxy S7 příjde dřív, Samsung se zřejmě vrátí ke Qualcommu

Samsung dnešním dnem zkracuje o několik týdnů svůj roční harmonogram, v rámci kterého doposud na veletrzích IFA v Berlíně představoval nové tabletofony řady Galaxy Note. Třítýdenní předstih v případě Galaxy Note 5 ale nemá být jedinou změnou v představování nových smartphonů, i Galaxy S7 se má dočkat dřívějšího představení, nežli na únorovém veletrhu MWC 2016 v Barceloně. Podle zpráv z Jižní Koreji změnil princip postupu vývoje Galaxy S7, což v konečném důsledku zkrátí jeho vývoj o jeden až dva měsíce. Jihokorejci původně používali metodologii „vodopádu“, který vývoj rozdělí na několik dílčích částí. A jakmile jsou kritické části hotové, už není cesty zpět. Nový „agilní“ postup vývoje pak rozděluje vývoj na několik modulů, které se postupně samostatně dokončují. Vždy, jakmile je modul hotový, dochází k vyhodnocení celého projektu. A díky modulárnímu principu lze věci měnit doslova „za pochodu“.

Klepněte pro větší obrázek
Uniklé interní informace o testování Samsungu Galaxy S7 se Snapdragonem 820

Samsung podle zdroje využil při vývoji Galaxy S7 právě zmiňovanou „agilní“ metodu, takže by mohl ukončit vývoj Galaxy S7 již letos v prosinci. To dává Samsungu možnost představit svůj klíčový model pro rok 2016 hned v lednu či v únoru. O tom, že Samsung již delší dobu pracuje na vývoji Galaxy S7 (kódové označení „Jungfrau“) svědčí nedávno zveřejněný uniklý dokument, který poukazuje na to, že Galaxy S7 bude začátkem září zařazen do plánu pro upgrade na Android M.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
První informace o Snapdragonu 820, který by měl být součástí Galaxy S7

Zajímavé je také to, že je u telefonu veden čipset MSM8996, který odpovídá novému Snapdragonu 820. Ten byl shodou okolností představen teprve včera, jeho hlavními lákadly je grafický čip Adreno 530, který má mít o 40 % větší výkon a zároveň o 40 % menší spotřebu, než u dřívější generace grafického čipu obsažené ve Snapdragonu 810. Procesor bude zřejmě čtyřjádrový, nečekejte ale jádra Cortex, nýbrž nová 64bitová jádra Kryo. Ještě větší energetickou efektivitu má zaručit přechod z 20nm technologie (u Snapdragonu 810) k 14nm výrobnímu procesu.

Vypadá to tedy, že Samsung po letošních Galaxy S6 a S6 Edge, u nichž použil svůj Exynos 7420, zřejmě od příštího roku u svých klíčových modelů přejde zpět ke Qualcommu. Tento přesun může mít pro Samsung konec konců logiku, protože si Snapdragony 820 zřejmě bude vyrábět sám.

Zdroj: AsiaToday, Gsmarena

Diskuze (40) Další článek: NSA Playset: Katalog návodů k odposlechům GSM i USB klíčenky

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 64GB, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Konec konců, Samsung Galaxy s, Klíčový model, Sam,