Leo Messi je globálním ambasadorem společnosti Huawei

Společnost Huawei ulovila velkou rybu! Ambasadora jí bude dělat Leo Messi. Nejlepší světový fotbalista si však dost možná zadělal na problém.

Jen pár dní poté, co prošuměla lokální aférka s jednou velkou rybou (Jaromír Jágr), získává Huawei další. Tentokrát je to na globální úrovni a jde o jednoho z nejslavnějších sportovců současnosti, o světově nejlepšího fotbalistu současnosti, Lionela Messiho. Leo byl jmenován „globálním ambasadorem společnosti Huawei“. Tisková zpráva je plná košatých prohlášení, „touhy po zdokonalování“ a „životních zápasů“, ale co bude Messi pro Huawei skutečně dělat, jsme se nedozvěděli.

Co se partnerství s výrobci smartphonů týče, dochází zde k zajímavému konfliktu. Messi totiž v současnosti hraje v klubu FC Barcelona, a ten má podepsané partnerství se značkou Oppo. Jak bude v praxi vypadat dělení Lionela Messiho mezi Oppe a Huawei?

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Čerstvé snímky od Huawei. Všimněte si, že zde jde pouze o Messiho osobně, barcelonské klubové barvy chybí.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Toto je reklamní grafika z června 2015 (Messi v čele) a jen pár týdnů staré snímky z barcelonského veletrhu MWC. Na nich je Messi podepsaný na telefonech Oppo. Tentokrát jde o klubovou záležitost.

A jen tak mimochodem… Najde se skalní fanda, který nám do diskuze napíše, jaký mobil dosud Messi používal?


Pro Huawei to rozhodně není první fotbalová aktivita. U nás podporuje klub Sparta Praha, ve světě pak zvučná jména jako Benfica Lisabon, Ajax Amsterdam, AC Milan, Borussia Dortmund, Galatasaray Istanbul, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, londýnský Arsenal a loni na podzim oznámeným ambasadorem je polský reprezentant a hráč Bayern Mnichov Robert Lewandowski.

Diskuze (7) Další článek: Elephone Explorer 4K: Co může GoPro závidět [unboxing]

Témata článku: Huawei, , , , Meš, Konflikt, Lisabon, Lionel Messi, Společnost, LEO, FC Barcelona, Mnichov, GLO, Lisa, Fanda, #Huawei, Madrid, Skalní fanda, Bayer, Amsterdam, Istanbul, Bayern Mnichov, Bayern, Dortmund