Nejvíce patentů za rok 2016 získalo IBM, Apple není ani v první desítce

Podobně jako v minulých letech, i v předchozím roce 2016 získaly technologické společnosti tisíce patentů pouze v rámci USA. Díky přehledu od IFI Claims si můžeme prohlédnout pořadí společností, které jich minulý rok získalo nejvíce.

Stejně jako v předchozích 24 letech, jedničkou se i tentokrát stalo IBM, které získalo celkem 8 088 patentů, což je o 10 % více, než v roce 2015. Na druhém místě se umístil Samsung s 5 518 patenty, následovaný třetím Canonem s 3 665 patenty.

Klepněte pro větší obrázek
První desítka společností s nejvíce patenty za rok 2016 (Zdroj: Statista)

V první desítce se objevily také společnosti Qualcomm, Google, Intel, LG, Microsoft, TSMC a Sony, kdy každá získala kolem dvou až tří tisíc patentů. Pokud si říkáte, kam se poděl Apple, tak tomu první desítka unikla jen o 79 patentů za Sony a umístil se tak až na 11. místě.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Stejná čísla z jiného úhlu pohledu. Uvidíte například, jak jsou patenty rozvržené do jednotlivých odvětví a jejich meziroční vývoj. (ifi Claims)

V rámci dalších společností, které už se do první desítky nedostaly, se ale objevili i velcí skokani. Například Amazon získal o 46 % patentů více než v roce 2015, Huawei Technologies o 50 % a Nokia dokonce o 74 % více, než v předchozím roce.

Diskuze (4) Další článek: Týden mobilně 369: O zahnuté budoucnosti a budoucím bestselleru od Xiaomi

Témata článku: , , , , APP, DESI, IFI Claims, Statista, Canon, #Apple, Minulý rok, Rok, Děs, První desítka, United Stát, Huawei Technologies, Nen, Trends