Samsung C-Lab: Sluchátka, která vysílají elektrošoky a klamou mozek [IFA]

V průběhu roku jsme vám ukázali několik produktů ze Samsung C-Lab (zde a zde). To je speciální oddělení, které sbírá nápady zaměstnanců a ty nejpovedenější v začátcích financuje. Jakmile je hotovo, produkty se oddělí od Samsungu a dále pokračují vlastním startupovým životem. Jednou z forem podpory je výstavní prostor, a tak se věci ze C-Labs dostaly i na berlínský veletrh IFA.

Sluchátka Entrim 4D vytváří iluzi pohybu ve virtuální realitě. Jemnými elektrickými impulzy, které vychází z náušníků, oklamou střední ucho a mozek si pak myslí, že se tělo skutečně pohybuje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Se sluchátky Entrim 4D máte ve virtuální realitě pocit skutečného pohybu.

Firma svoji technologii demonstrovala na automobilové závodní hře, která běžela v brýlích Gear VR. V zatáčkách, kde by v reálu na tělo působilo přetížení, začaly působit elektrické impulzy. Dojem byl překvapivě dobrý, opravdu jsem se cítil, jako kdybych projížděl zatáčku. Vjem pochopitelně není dokonalý, ale mikroimpulzy opravdu vylepšily herní zážitek. 

Negativum? Zpočátku nebyly elektrické impulzy moc příjemné.

Diskuze (6) Další článek: Samsung C-Lab: 3D obraz na mobilu i bez brýlí [IFA]

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Berlínský veletrh, C Labs, Zatáčka, Sgnl, Kter, Chytrý pásek, Samsun, Sluch, Lab, Herní zážitek, Sam, Přetížení