Samsung Galaxy S8: Problémy s Note 7 mohou uspíšit premiéru

  • Zatím jsou to jen spekulace, ale…
  • Samsung Galaxy S8 se představí dříve, než v tradičním únoru
  • Opět budou dvě varianty – plochý a zahnutý displej

V souvislosti s problémy Galaxy Note 7 se vyrojil nespočet spekulací vzhledem k modelu Galaxy S8, který se na trhu objeví v první polovině příštího roku. 

Samsung potvrdil, že za svolávací akcí Notu 7 stojí výrobní chyba baterií, které vyrábí divize Samsung SDI. Za chybou stojí přílišný tlak mezi součástmi baterie. Elektrody se časem dostaly do bližšího kontaktu, což vyústilo ve velké zahřátí, v extrémních případech až ke vznícení.

SDI už do výroby Note 7 nezasáhne. Zatímco v první výrobní fázi pro Note dodala 70 % baterií , nyní dodávky stoprocentně převezme čínská společnost ATL.

Opět dvě varianty Galaxy S8?

V návaznosti na problémy Note 7 řada analytiků očekává, že Samsung představí Galaxy S8 dříve, než bylo původně plánované. Běžně bychom jej očekávali příští rok na únorovém veletrhu MWC v Barceloně, je však možné, že Samsung bude chtít dohnat ztráty z druhé poloviny letošního roku a telefon představí dříve.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy S8 bude v prodeji zřejmě opět ve dvou variantách

A pokud se máme pouštět do vln spekulací, tak Samsung připravuje dvě varianty Galaxy S8 s interním označením Dream (SM-G950) a Dream2 (SM-G955). Letošní Galaxy S7 nese označení SM-G930 a skok z trojky na pětku je možné přičíst korejskému strachu z použití číslovky 4. Ta znamená smůlu, takže se ve značení objevuje jen zřídkakdy. Dvě varianty S8 pravděpodobně znamenají, že se opět dočkáme „flatové“ a „edgové“ varianty. 

Asi je ještě brzy na to ptát se, co od Galaxy S8 očekávat, ale Geek.com jednu zajímavou spekulaci má. Dává do souvislosti nové iPhony, které přišly o sluchátkový konektor. Zatímco se Apple snaží propagovat bezdrátový poslech hudby, Korejci prý opustí 3,5mm jack a vytvoří nový konektorový standard. Je to však zatím hodně divoká spekulace...

Via Bloomberg, Reuters, Koreaherald, Sammobile, Geek

Diskuze (76) Další článek: Brzký update měnil iPhony v cihly. Apple problém obratem napravil

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Samsung Galaxy S8, Premiér, Samsun, Sam, Letošní galaxy, Pře, Divoká spekulace, Extrémní případ, Nový konektor, Premier, Pro +, Bezdrátový poslech