Samsung Gear VR Theater 4D: hmatatelný zážitek

Na MWC jsme si vyzkoušeli brýle Samsung Gear VR jinak, než jsme byli zvyklí. Ke třem dimenzím se přidal i i pohyb ve virtuálním prostoru.

Letošní veletrh MWC není jen o obyčejné prezentaci produktů ve stojáncích a za prosklenými vitrínami. Pokud můžeme vypíchnout jeden směr, jsou to určitě tzv. „experience zones“, tedy místa, kam můžete dojít za zážitky. A poznáte již z dálky, je u nich vždy „dlouhý had“. A zatímco stojíme v řadě na „ponorkový“ zážitek od korejského operátora SK Telecom, můžeme vám zprostředkovat dojmy z atrakce, která se nazývá Samsung Gear VR Theater 4D.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vyzkoušeli jsme 4D kino od Samsungu, atrakce přitahovala obrovské množství lidí

Jedná se o virtuální „kino“, které mělo premiéru v předsálí včerejší tiskové konference Samsungu. Usadili jsme se do sedačky, zapnuli bezpečnostní pás a s brýlemi Gear VR na hlavě jsme se vydali na horskou dráhu v jakémsi zábavním parku.

A byť virtuální realita ještě zdaleka není dokonalá, spousta lidí byla scenériemi ohromena. Vozík vás vytáhne do velké výšky, následně svištíte dolů velkou rychlostí, otáčíte se a ve virtuálním světě a dokonce i „visíte“ hlavou dolů. Opravdu zajímavý zážitek, který ukazuje, že kombinace virtuální reality s „dimenzí“ navíc (v tomto případě pohyb) je vcelku zajímavá. Za celý zážitek hovoří zejména to, že při používání brýlí Gear VR se mi špatně nedělá, horskou dráhu zvládnu bez větších problémů, ovšem zde jsem cítil divný pocit v žaludku...

Je jen škoda, že se jedná o jednorázovou záležitost, mobilní 4D kino by totiž určitě mělo něco do sebe.

Diskuze (3) Další článek: HP Elite X3: Lumie zrudnou závistí [MWC]

Témata článku: Samsung, , , , Vr Theater, Vitrína, Zábavní park, Theater, SK Telecom, Zážitek, Samsung Gear VR, Atrakce, Samsun, Sam, Obrovské množství, Gear