Samsung na stánku v Barceloně lákal na zážitky ve virtuální realitě [MWC]

I přesto, že Samsung na nedávném veletrhu MWC v Barceloně neukázal modely řady Galaxy S8. Na jeho stánku se i přesto stály fronty. Pokud pomineme stoly s vystavenými tablety Galaxy Book a novým Galaxy Tab S3, byly v centru dění především zážitky. Konkrétně různé „VR Experiences“, na které se stály dlouhé fronty.

Hlavním lákadlem byl zážitek Robot Wars. Každý z účastníků dostal brýle Gear VR, sluchátka, boty a rukavice s desítkami senzorů. Ve virtuálním světě se jednalo o boj dvou robotů, kteří proti sobě hází kostky, které musí nejprve sebrat ze země, a až poté hodit po protivníkovi. Jak skutečný byl tento zážitek, hovoří i přítomnost promotérů, kteří museli hráče občas držet, aby nenarazili do okolní konstrukce. Zážitek to byl skutečně hodně realistický.

Dalším simulátorem byl Space Wheel, v rámci něhož se trojice účastníků podívala do vesmíru v rámci průletů mezi asteroidy, planetkami a dalšími objekty. Hráči museli být připoutání, protože často viseli tělem dolů. V Astro Ship jste se stali pilotem letadla, přičemž vedle vás letěl další hráč.

Skeleton byl zase velmi realistickým simulátorem stejnojmenného sportu podobného bobování. Hráči leželi na podložce, jejíž pohyby korespondovaly s tratí ve virtuální realitě. Posledním zážitkem pak bylo VR Theatre, které se objevilo již na MWC 2016. Jedná se o průjezd horskou dráhou, který je díky vibrujícím a naklánějícím se sedačkám hodně realistický. Již loni se nám po výstupu z „horské dráhy“ pořádně motala hlava.

Samsung na svém stánku v Barceloně ukázal, že klade stále velký důraz na virtuální realitu. A i když si tyto zážitky v domácích podmínkách nezažijete, mohli jsme vidět alespoň některé prvky, které pomohou s pohybem ve světě VR. Jedním z nich byly rukavice s úchopovými senzory, „papuče“ s pohybovými snímači či nový jednoruční ovladač

Poslední dobou se spekuluje i o samostatných brýlích Gear VR od Samsungu, které nepotřebují vložený telefon. Zatím si však netroufáme odhadovat, kdy by se tyto brýle mohly objevit na trhu.

Váš názor Další článek: O2 měří pomocí internetu věcí kvalitu ovzduší. Začíná v pražských školách

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Nejlepší tablet, Real, Vir, Sam, Průlet, Vložený telefon, Virtuální svět, Samsun, Asteroid, Desítka, Galaxy Book, Planetka, Realitě, Velký důraz, Bar, STAN, Theatre