Týden mobilně 384: Výlet do Silicon Valley a do českých politických kuloárů

Úvodní keynote letošního Google I/O ukázala, že smartphony už nejsou na prvním místě. Dvouhodinová akce se povětšinou motala kolem umělé inteligence, na Android se dostala řeč až chvíli před koncem. Co přinese Android O? Nečekejte záplavu nových funkcí, překopaný design ani ovládání.

Změny se tentokrát dějí na pozadí. Mají za cíl optimalizaci systému (což se projeví nižší spotřebou energie a plynulým během na slabším hardwaru) a bezpečnost (aby také ne, vždyť Android je nejčastějším cílem malwaru).

Jak silně operátoři lobbují proti právě schvalované novele zákona, která má posílit spotřebitele ve vztahu s mobilním operátorem? Jaké jsou šance na schválení? Proč byl předseda Rady ČTÚ znovu jmenován půl roku před vypršením mandátu? Kdo je Josef Chomyn, který Radu doplnil? Jakou roli v budoucnosti českých telekomunikací sehraje právě začínající aukce volných kmitočtů?

Odpovědi nabízí předseda spotřebitelské organizace Telefonující.cz Svatopluk Bartík.

O čem dnes byla řeč na Mobilní pavlači

Diskuze (3) Další článek: LG G6: vydařený návrat na vrchol [recenze]

Témata článku: Google, HTC, , , , , Telekomunikační zákon, Plynulý běh, Nový materiál, Útrata, T - Mobil, Síl, Předseda rady, Průměrná útrata, Český, T Mobil, Výlet, MOBI, Úvodní keynote, Pol, Týden, Mobil, Josef, Silicon Valley, Key le,