Úžasný český elektrický longboard XTND pokořil Kickstarter

Loni na podzim jsme na CES Unveiled obdivovali karbonový elektro-longboard XTND, který český tým připravoval na produkci. Už tehdy mluvili o Kickstarteru jako o jednom z důležitých propagačních a prodejních kanálů. Kampaň se rozjela minulý týden, hned po pár hodinách dosáhla na stanovený cíl 100 000 dolarů, teď blíží se dvojnásobku.

A board? Ještě působivější, než loňský prototyp. Výměnná baterie vydrží 20 kilometrů, nabitá je za 60 minut, prý vytáhne člověka i do 20% stoupání a maximálka je 45 km/h. Přitom celé prkno váží jen 3 kg a vypadá jako obyčejné longboardy, nic z něj nevyčuhuje, vše je integrované do „prkna“. Ve hře jsou i ty nejmodernější technologie od rekuperace energie (když jedete z kopce, baterie se nabíjí) přes mobilní a hodinkové aplikace, po umělou inteligenci.

Chcete XTND? Omezená nabídka za 999 dolarů už je pryč, ale v ranku $ 1 099 ještě pár volných kousků je. Plná cena má být 1 749 dolarů a první kousky se dostanou k lidem v březnu 2018.

Diskuze (4) Další článek: Šuplíčky na fotce patří jinému modelu. Xperia XZ Premium bude mít hybridní slot

Témata článku: , , , , , Globální trh, Prague, Maximální rychlost, Plná cena, Prodejní kanál, Pár hodin, XTND, Stanovený cíl, Nádherný kus, Minulý týden, Český, Rekuperace, Elektrický skateboard, Svah, Skateboard, Omezená nabídka