Vánoce s Microsoftem: stahujte WP 8.1 Update 1 s Lumia Denim

Uživatelé některých modelů s Windows Phone si v těchto dnech rozbalují první vánoční dárek. Microsoft totiž těsně před začátkem Vánoc spustil vlnu aktualizací, která přináší do telefonů Windows Phone 8.1 Update 1. Jeho součástí je i balíček softwarových vylepšení Lumia Denim. Zatímco systémová aktualizace bude pro všechny, balíček Lumia Denim pak dostanou pouze telefony Nokia (Microsoft). Tento update přináší velké množství novinek, mezi nimi Živé složky, pokročilou správu SMS nebo sdílení internetu také přes Bluetooth.

Klepněte pro větší obrázek
V ČR je nová aktualizace dostupná zatím pro modely Lumia 520 a Lumia 625 (pro Vodafone). Ostatní se dočkají do konce tohoto roku nebo v první polovině ledna toho následujícího.

To všechno jsou funkce, které jsou součástí tzv. Updatu 1 pro WP 8.1. Novinkou je i Koutek s aplikacemi, jenž umožní telefonu spustit vybrané aplikace spolu se zapnutím telefonu, přizpůsobit domovskou obrazovku a celkově nastavit telefon např. pro zaměstnance. Mnozí ocení zvýšení soukromí a bezpečnosti při využívání dat z veřejných Wi-Fi. S daty souvisí i zrychlení práce vestavěného prohlížeče Internet Explorer. Příznivci Glance Screen zase uvidí o něco víc, když budete moci na rychlý přehled přidat i data z aplikací jako Počasí Bing nebo Zdraví & Fitness.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dostupnost aktualizace pro váš konkrétní model můžete sledovat na stránce Microsoftu.

Samostatnou kapitolou je balíček Lumia Denim, který zejména modelů Lumia 830, Lumia 930 a Lumia 1520 přinese významná vylepšení fotoaparátu. Tou nejviditelnější novinkou bude podstatné zrychlení celého procesu focení. To zahrnuje spuštění fotoaparátu, samotné vyfocení a následné zpracování. Vyjmenované modely pak nově budou schopny natáčet video ve 4K rozlišení a zapracovalo se i na režimu HDR a Dynamic Flash.

Návod, jak aktualizovat telefon na Windows Phone 8.1 Update 1 s Lumia Denim:

Diskuze (64) Další článek: Týden mobilně 263: to NEJ… z roku 2014

Témata článku: Microsoft, Nokia, , , , , , , , Nokia Lumia 1520, Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 625, Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 930, Veřejný wi-fi, Vánoce ??, Nová aktualizace, Rychlý přehled, Micro, Nokia Microsoft, Internet Explorer, Zdraví & amp, Systémová aktualizace, Den, Mic