Vodafone na Ukrajině: 12 GB za 180 Kč, k tomu 75 minut volání domů

Ukrajina asi není zemí, kam by většina Čechů často vyjížděla, přesto se najdou tací, kteří tuto destinaci zvolili pro svoji dovolenou. Přistály nám tak v redakční schránce fotografie od našeho čtenáře, který si na místě pořídil předplacenku tamějšího Vodafonu. Ceny se nám budou hezky porovnávat, jedna ukrajinská hřivna vychází zhruba na jednu českou korunu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukrajinský Vodafone je i pro nás prakticky zadarmo. Nabídka má ale jedno podstatné ALE (obr.: Roman Pittner)

Našinec bude koulet očima, 12 GB na předplacené kartě totiž na Ukrajině nestojí ani 180 Kč. V rámci poplatku si můžete zavolat i domů (prakticky kamkoli do zahraničí), budete na to mít 75 minut. Nemusíte se trápit ukrajinštinou, Vodafone má nabídku na webu i anglicky.

Klepněte pro větší obrázek
1 UAH zhruba odpovídá 1 CZK, snadno tak přepočítáte ceny na naši měnu (obr.: vodafone.ua)

A teď to ALE. Ukrajina je rozlehlá země a pokrýt ji celou kvalitním signálem, je zřejmě nad síly tamních operátorů. Asi něco jako když naše slavná trojka fňukala nad členitostí terénu malebné české pahorkatiny. Nicméně na 4G s touto předplacenkou na Ukrajině můžete zapomenout, maximem je 3G omezené na větší města. Zárukou je jen všudypřítomné 2G. Mapu najdete zde.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zelená je 2G pokrytí, červená 3G. Mimo města na 3G prakticky nenarazíte, mapa zde (obr.: vodafone.ua)

Škoda, že takové ceny u nás nebyly někdy v letech 2010 až 2012, kdy bylo 3G zhruba právě takové, jako nabízí nyní Vodafone na Ukrajině – tedy děravé jako cedník. Svým způsobem je ČR nakonec také datově rozvojovou zemí, jen ne kvůli pokrytí, ale kvůli vysokým cenám.

Diskuze (39) Další článek: Huawei znovu dobylo čínský trůn. Xiaomi se propadlo na páté místo za Apple

Témata článku: , , , , , Regions, TAC, Mizerné pokrytí, Domů, Ukrajina, Volání, Členitost, Tom, Kvalitní signál, Voda, Min, ABR,