Vyšetřování problémů Galaxy Note 7 zbrzdilo vývoj Galaxy S8 o dva týdny

Krátce po oficiálním ukončení Samsungu Galaxy Note 7 jihokorejský výrobce oznámil, že do několika týdnů veřejnost seznámí s výsledky interního vyšetřování. Ty mají přitom odhalit, kde přesně se u Galaxy Note 7 objevila chyba, která vyústila v jeho stažení z prodeje.

Podle zdroje však Samsung zatím nezjistil přesnou příčinu problémů, na což čekal vývojový tým určený pro model Galaxy S8. Jeho vývoj tak byl na dva týdny pozastaven. Mluvčí Samsungu se pro Wall Street Journal vyjádřil takto: „Došli jsme k závěru, že jsme v prvním případě nesprávně vyhodnotili problém a stále hledáme přesnou příčinu potíží. Naší nejvyšší prioritou zůstává bezpečnost našich zákazníků a stažení 100 procent modelů Galaxy Note 7 z trhu“.

K 13. říjnu však byl po celém světě ještě aktivní milion Notů 7, takže stahování telefonů od zákazníku ještě nějakou dobu potrvá. Nevyjasněné problémy Galaxy Note 7 mezitím Samsungu i nadále přinášejí komplikace. Akcie společnosti stále klesají, takže od počátku kauzy #BatteryGate ztratil Samsung na své tržní hodnotě již 20 miliard dolarů.

Via WSJ, Phonearena

Diskuze (19) Další článek: První Pokémon Go Event je tady: Halloween přinese více duchů a bonusy

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S8, První případ, Galaxy s, Samsung Galaxy s, GAL, BatteryGate, Vyšetřování, Komplikace, Fata, Akcie společnosti, Galaxy note, Sága, Pro +, Galax Note, #batterygate, Vývojový tým, Note, Vývoj