ZTE se pokusí oživit 3D displej na mobilech. Axon 7 Max má ale i další lákadla

3D displeje v mobilech se objevily poprvé před více než 5 lety a žádný velký komerční úspěch tehdy nezaznamenaly. Stereoskopický efekt pomocí speciální vrstvy v panelu sice zajistil možnost sledování 3D obsahu bez speciálních brýlí, ale vesměs nebylo moc co sledoval, obsah chyběl a uživatelský zážitek nebyl stoprocentní.

Klepněte pro větší obrázek
ZTE Axon 7 Max (foto: PhoneArena.com)

Čínská značka ZTE se rozhodla, že po několika letech „experiment“ s 3D panelem zopakuje a představila smartphone ZTE Axon 7 Max, jehož šestipalcový FullHD displej je touto technologií vybaven. Kromě toho obsahuje i většinu dalších vymožeností chytrých telefonů, jako je duální hlavní fotoaparát, čtečku otisků nebo duální zvukový Hi-Fi čip AK4962.

Klepněte pro větší obrázek
ZTE Axon 7 Max (foto: PhoneArena.com)

Po stránce výkonu se trochu šetřilo na procesoru, kterým je osmijádrový Qualcomm Snapdragon 625. Na nedostatek paměti si ale nemůžeme stěžovat – té operační jsou k dispozici 4 GB, vnitřní úložiště nabídne 64 GB. Vestavěná baterie s kapacitou 4 100 mAh podporuje rychlé nabíjení Quick Charge 2.0. ZTE Axon 7 Max se bude prodávat v Číně a očekává se také jeho pozdější nasazení ve Spojených státech a na vybraných evropských trzích. Cenovka by přitom neměla přesáhnout 12 tisíc korun.

Diskuze (10) Další článek: Mobilní divize LG je koulí na noze celé korporace. Jak firma zastaví propad tržeb?

Témata článku: ZTE, , , , , ZTE Axon 7, Šestipalcový FullHD , MOBI, Mobil, Uživatelský zážitek, Stereoskopický efekt, Displej, ? Displej, Pokus, Osmijádrový qualcomm,