360° kamerky se stanou běžnou součástí smartphonů. První modely už se prodávají

  • Dnes pro natáčení VR obsahu používáme samostatné 360° kamerky
  • ProTruly a HT Optical ji implementovali do telefonu
  • Během pár let by mohly být běžnou součátí telefonů

Když se řekne VR telefon většině se vybaví smartphony s podporou Samsung Gear VR, či Google DayDream, případně levnějšího Cardboardu od Googlu. Takové však slouží pouze k zobrazení obsahu, nikoliv jeho pořízování. Na to je potřeba 360° kamera.

Čínská společnost ProTruly však dokázala už na konci minulého roku 360° implementovat do svých smartphonů zvaných Pro Truly Darling. Jde o fotomodul od firmy HT Optical který má na přední i zadní straně modul rybího oka. Přestože jde o superfony s nekompromisní výbavou a designem (jeden je dokonce osazený diamanty), jde kvůli použité kamerce o přerostlá monstra s tloušťkou 8,9 mm a délkou přes 18 cm.

HT Optical však dokázalo od té doby svůj model zmenšit do přijatelných rozměrů a údajně by se nyní měl vejít i do běžného smartphonu s tloušťkou kolem 7,6mm. Navzdory miniaturizaci by přitom měla stále nabídnout kvalitní obraz a rozlišení 16 Mpx, což je dokonce o megapixel více než například u kamerky Samsung Gear 360. První telefon s touto kamerou by se přitom podle Engadget měl začít prodávat v Číně už od 30. července.

Panoramatická kamera Samsung Gear 360 v akci:

Diskuze (9) Další článek: Samsung Live Assistant: podpora pro Galaxy S8 doslova „na dosah monitoru“

Témata článku: , , , , , , Panoramatická kamera, Součást, Telefon, Čínská společnost, Kamerka, Přední strana, První telefon, Běžná součást, Mode, Běžný smartphone, Přijatelný rozměr, Cardboardu, Obsah, Pro +, Nekompromisní výbava, STAN, Model, Google DayDream, Kvalitní obraz,