45W nabíjení je v plánu i pro Galaxy A91. My zatím čekáme na uvedení Galaxy A90

Maďarská pobočka Samsungu si neuhlídala informace, které umisťuje na web, a potvrdila tak existenci hned dvou zatím nepředstavených smartphonů. Stalo se tak na produktové stránce nové 45W nabíječky, u které je v sekci Kompatibilita uváděn zatím neznámý Galaxy A91, nástupce zatím neoznámeného Galaxy A90... Je tedy zřejmě že v příštím roce Samsung nabídne 45W nabíjení i v obnovené modelové řadě Galaxy A s „dálničním“ značením

Údaje o Kompatibilitě odhalily i další nový model - Galaxy A90 5G. Ten bude podporovat „pouze“ pomalejší 25W nabíjení, ale samotné 5G v názvu naznačuje, že se bude jednat o levnější variantu k Samsungu Galaxy Note10 5G. O tomto modelu střední třídy se v kuloárech hovoří již velmi dlouho, novinka se má pyšnit 6,7" Super AMOLED displejem s rozlišením 2 400 × 1 080 pix, postavena má být na Snapdragonu 855 s 8GB RAM. Do akce půjde zřejmě opět otočno-výsuvná konstrukce jako u Galaxy A80, baterie má mít kapacitu 4 500 mAh. 

Redakční představení Samsungu Galaxy A80:

V ČR bude zmiňovaná 45W rychlonabíječka jako první kompatibilní s aktuálně prodávaným Galaxy Note10+. Nabízena bude v černé a bílé, do prodeje se však zatím nedostala. Jakmile nám nabíječka dorazí do redakce, podělíme se s vámi o rychlost nabíjení z nuly na sto. V případě přibalené 25W nabíječky se redakční Note10+ dobil naplno za hodinu a třináct minut.

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (1) Další článek: Huawei potvrdil premiéru čipsetu Kirin 990 v Berlíně. Pohánět bude rodinu Mate 30

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Česká republika, Uvedení, Pro +, Kompatibilita, Nabíječka