5 čoček, 10× zoom. Podoba nového top modelu Huawei P40 Pro definitivně vyzrazena

Asi nejdůvěryhodnější zdroj zákulisních informací a předčasných úniků dosud nepředstavených produktů, redaktor Evan Blass potvrzuje, jak bude vypadat nejnovější smartphone společnosti Huawei. Na tiskové konferenci pořádané v Paříži na sklonku března představí čínský výrobce řadu P40, jejíž součástí bude i špičkový model Huawei P40 Pro. Díky Blassově twitterovému účtu @evleaks už známě jeho zřejmě definitivní podobu.

Detailní render ukazuje zařízení ze všech šesti stran a zobrazuje dvě prémiové edice s keramickými zády. Kromě této elegantní černé a bílé varianty bude zřejmě Huawei vyrábět i nejrůznější barevné verze s gradientovými přechody – u nich už by záda měla být zhotovena ze skla.

Klepněte pro větší obrázek
Zatím nejdetailnější pohled na připravovaný smartphone Huawei P40 Pro (Zdroj: @evleaks)

Zásadní informací je potvrzení přítomnosti pětičočkového hlavního fotoaparátu Leica, objektiv obdélníkového průzoru má sloužit k desetinásobnému optickému přiblížení objektu, použita bude technologie 10× periskopového zoomu. Přepočet na ohnisko uvedený na objektivu (18 až 240 mm) hovoří dokonce o více než 13násobném přiblížení. Primární čočka má mít světelnost f1.8, kromě zoomovacího objektivu se očekává ještě širokoúhlý, makroobjektiv a nejmenší ToF kamera.

Telefon bude mít pouze USB-C konektor a šuplík na nanoSIM/NM Card. 3,5mm jack je opět vypuštěn. Na rozdíl od Mate 30 Pro si naštěstí novinka ponechá fyzická tlačítka pro nastavení hlasitosti, stejně jako odemykací tlačítko. Displej bude mírně zakřivený přes všechny čtyři hrany, ale nepůjde o tzv. „vodopádový“ displej, který přechází až pod úhlem 90 stupňů. OLED displej dostane dvojitý průstřel pro duální selfie kameru. Zařízení bude pohánět procesor Kirin 990.

Diskuze (15) Další článek: Bezkonkurenční nabídka. Xiaomi Mi A3 s čistým Androidem padá na 3 333 Kč

Témata článku: Huawei, , , , , , , , Huawei P40 Pro, Paříž, Tlačítko, Displej, TOP, Přiblížení, Evan Blass, Tof kamera, Top model, Zoom, Def, Card, Pro +, Model, Objektiv, Čočka