Aktualizace pro Samsungy Galaxy Note 8 a S8 přidává podporu slo-mo a AR Emoji

Samsung v těchto dnech v Evropě postupně uvolňuje aktualizace pro Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note 8, které se soustředí zejména na mobilní focení. Součástí aktualizačních balíčků je totiž přidání podpory režimu AR Emoji a natáčení superzpomalených videí.

Obě funkce dříve debutovaly u Galaxy S9 a Galaxy S9+, později se ukázaly i u tabletofonu Galaxy Note 9, nyní se zpětně dostávají i do starších modelů. Funkce AR Emoji vám ve fotoaparátu umožní vytvořit si vlastní elektronickou podobu sebe sama, doupravit si ji dle libosti (účes, brýle, barva vlasů, apod.) a následně si s touto postavičkou pořídit fotografii nebo nechat vygenerovat sadu personalizovaných gifů, které můžete použít např. ve Facebook Messengeru. Kamerka nad displejem monitoruje pohyb vaší hlavy, mrkání očí, rtů a některé grimasy tváře.

Další změnou je nahrávání superzpomalených videí. A zatímco Galaxy S9, S9+ a Note 9 zvládají natáčet zpomaleně v rozlišení 720p s frameratem 960 fps po dobu 0,2 či 0,4 vteřiny, Galaxy S8, S8+ a Galaxy Note 8 zvládnou stejný časový úsek pořídit také v rozlišení 720p, ovšem s frameratem pouze 480 fps. A to je zřejmě i limit použitých pamětí, které by větší datový tok spojený s vyšší snímkovací frekvencí již zřejmě nezvládly.

Ukázkové slo-mo video ve tmě s osvětleným objektem (960 fps):

Aktualizační balíček pro Galaxy S8 má velikost 553 MB a jeho součástí je i zářijový update zabezpečení, update pro Galaxy Note 8 má zase velikost 711 MB. V prvním případě se aktualizace již dočkalo Německo, ve druhém pak Francie. Jakmile se update objeví i v ČR, budeme vás informovat. 

Diskuze (8) Další článek: Proč holky nehrají počítačové hry tolik jako kluci? Může za to herní průmysl, tvrdí Alžběta Trojanová

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Mobilní focení, Úsek, Mickey, Použitá paměť, Podpor, Sam, Pro +, Superzpomalených video, Osvětlený objekt, Evropa