Alcatel opouští označení Idol. Podívejte se na pyramidu novinek pro příští rok

Vybavenější část smartphonů od Alcatelu spadala v posledních letech do modelové řady Idol. Vedle ní se mezitím zformovala áčková řada, která se soustředí na dostupnost rozumných funkcí ve střední třídě za přijatelnou cenu. Příští rok však Alcatel zřejmě přejde na úplně jiné značení, podle @evleaks se místo dosavadních Idolů začnou objevovat novinky řady Alcatel 5, Alcatel 3 a Alcatel 1.

Nejvybavenějším Alcatelem pro první polovinu roku 2018 bude Alcatel 5, který by měl být doposud nejvybavenějším smartphonem, který čínský TCL pod hlavičkou převzaté značky kdy vyrobil. V nižších patrech „pyramidy“ najdeme modely Alcatel 3V a Alcatel 3X, které budou zřejmě spadat do střední třídy, přesto si na zadní straně můžete povšimnout použitého duálního fotoaparátu. Úplně nejníže je prostor vyčleněn pro Alcatel 3, Alcatel 3C a Alcatel 1X, které budou zastupovat ty nejlevnější smartphony v portfoliu Alcatelu.

První novinky od Alcatelu budou zřejmě představeny již začátkem příštího roku, a to zřejmě přímo na veletrhu CES v Las Vegas, který se uskuteční v termínu 9. - 12. ledna.

Jedna z posledních novinek Alcatelu, Idol 5S:

Váš názor Další článek: Už nejde jen o software. Google si pro Pixel 2 nechal vyrobit unikátní čip na zpracování fotek

Témata článku: Alcatel, , , , , , , , , , První polovina, Třída, Čínský tcl, Áčko, Nov, Pyramida, Modelová řada, Příští rok, OPO, Novinka, První novinka, Nejlevnější smartphone, Přijatelná cena, Prodej první, Pro +,