Amazfit BIP: Vyzkoušeli jsme nejlevnější chytré hodinky od Xiaomi

Odlehčená verze prvních hodinek Xiaomi Huami Amazfit Xiaomi Huami Amazfit Bip míří do ČR za cenu 2 500 Kč Mají vestavěnou GPS a slibují výdrž až 45 dní

Chytré náramky Xiaomi způsobily na trhu nositelností malou revoluci, neboť za velmi nízkou cenu nabídly vše, co běžný uživatel potřebuje. Zvláště pak platí o druhé generaci Xiaomi Mi Band 2.

Poměrně dlouho museli příznivci značky čekat na chytré hodinky, o kterých se předpokládalo, že budou opět zdatnou konkurencí pro jiné značky. A v polovině loňského roku jsme se konečně dočkali modelu Xiaomi Huami Amazfit, který můžete sehnat už za cenu pod 3 000 Kč, ačkoli je koncová doporučená cena přibližně 4 500 Kč.

Xiaomi ani Huami však s vývojem neotálely a na trh byl poměrně záhy uveden model Xiaomi Huami Amazfit Bip, který je označován také jako „lite“ verze prvních hodinek. Cena těchto chytrých hodinek by se měla pohybovat kolem 2 500 Kč.

V čínském e-shopu Gearbest je však můžete koupit už za 59 dolarů (se slevovým kódem BIPHK, po přepočtu cca 1 350 Kč) v mezinárodní verzi, existuje ještě verze asijská, která je levnější, ale nepodporuje jiné jazyky, než je čínština. Barevně jsou v nabídce čtyři provedení  – černá, světle šedá, oranžová, tmavě zelená.

V průběhu testování se nevyskytl žádný problém, až na zatuhnutí při druhé aktualizaci firmwaru – tu vyřešilo odebrání a opětovné spárování hodinek s telefonem. Ačkoli ještě nejsou hodinky oficiálně na českém trhu najdete na internetu celou řadu zkušeností v diskuzních fórech a stejně tak už existuje i návod pro nahrání češtiny do hodinek.

Plusy

  • 1,28" dotykový LCD se stálým zobrazením
  • příznivá cena
  • výdrž kolem 30 dní na jedno nabití, podle použití
  • vestavěná GPS (+ Glonass) s dostatečnou aktivní výdrží
  • komunikace s aplikacemi pro Mi Band 2

Mínusy:

  • prostředí je zatím pouze v angličtině
  • pouze jedno ovládací tlačítko, které není plně využité – dvojstisk apod.
  • delší doba měření srdečního tepu
  • hrubší displej bez jemného zobrazení

Verdikt

Jako dlouhodobému uživateli chytrého náramku Xiaomi Mi Band 2, splnily hodinky v zásadě všechna očekávání. Komunikace s obslužnou aplikací MiFit je bezproblémová a stejně jako u náramku jsou dostupné prakticky shodné funkce. Bonusem je vestavěná GPS, která umožňuje „trackování“ sportovních aktivit a jejich následné vyhodnocení nebo sdílení v rámci obslužné aplikace, což je velkým plusem ve srovnání s vyšším modelem Xiaomi Amazfit. Potěší také dlouhá výdrž na baterii, naopak zamrzí absence češtiny a diakritiky.

Další postřehy najdete v galerii u jednotlivých obrázků

Diskuze (143) Další článek: Light a Foxconn mají prototyp mobilu s 9 foťáky. Představit se má ještě letos

Témata článku: , , , , , , , , Velký plus, Příznivá cena, Tma, Běžný uživatel, Huami, Hrubý displej, #Xiaomi, Dlouhá doba, BIP, Huami Amazfit, Loňský rok, Česká republika, Hod, Nízká cena, Chytrý náramek, Chytré, Vestavěná GPS,