Apple kupuje Shazam. Prý je to hotová věc

Shazam je celosvětově nejznámější služba pro rozpoznávání hudby. Stačí aktivovat, aplikace si přes mikrofon mobilu „poslechne“ úryvek a během pár sekund vrátí jméno skladby a interpreta. Teď má populární službu koupit Apple. Zprávu přinesl TechCrunch a Bloomberg dodává, že by dohoda měla být oznámená už v pondělí.

Proč Apple chce Shazam? Kdysi jednoduchá služba pro rozpoznávání skladeb se postupně rozšířila i na televizi a filmy, přidaly se prvky známé ze sociálních sítí, služby pro interprety, žebříčky, ve kterých si můžete přehrát ukázky nejvíce „shazamovaných“ songů. Odkazy z těchto žebříčků už dnes vedou do Apple Music, což svědčí o úzké spolupráci.

Shazam je také řada unikátních technologií, které může Apple integrovat do svých systémů. I když už dnes se stačí zeptat Siri, jaká hraje skladba a k odpovědi se použijí informace právě ze Shazamu. Už v roce 2015 začal Shazam nabízet služby pro rozpoznávání zboží podle balení, knihy podle přebalů, časopisů apod.

Diskuze (15) Další článek: Procesory z mobilů zaútočí na svět počítačů. Proč by to tentokrát mělo vyjít?

Témata článku: Apple, , , , , , Hotová věc, Unikátní technologie, Interpret, Sociální síť, Rozpoznávání, Skladba, Úzká spolupráce, Jednoduchá služba, Bloomberg, Shazamu, Populární služba, Prvek známý, Kup, Hotová, TechCrunch, #Apple, APP