Bezrámečkový Alcatel 5 je v prodeji. Ve střední třídě začne velká bitva elegantních smartphonů

Alcatel představil svůj první bezrámečkový telefon, který je zároveň vrcholem jeho aktuálního portfolia. Přesto se Alcatel 5 svojí výbavou drží ve střední třídě a nejzajímavější na něm je asi jeho design. Širokoúhlý Full HD+ displej s úhlopříčkou 5,7 palce a poměrem stran 18 na 9 je roztažený ke třem okrajům a místo mu ukrajuje pouze čelo, ve kterém jsou usazeny všechny potřebné senzory, reproduktor a také duální selfie fotoaparát.

Ačkoli telefon působí na pohled kovovým dojmem, většina materiálů jsou plasty – na zádech se vzorkem broušeného kovu. Kvalita konstrukce je příkladná a jediná součástka, o kterou máme trochu obavu, je měkčí plastový šuplíček na paměťovou kartu a SIM karty. Zařízení lze odemknout pomocí čtečky otisků umístěné na zádech, která je vcelku rychlá a spolehlivá. Odemykání obličejem funguje správně pouze při dobrém osvětlení, v šeru jeho spolehlivost klesá.

Prostředí postavené na Androidu je vizuálně příjemné a dostatečně přehledné. Ovládat jej můžete klasickými virtuálními tlačítky nebo také pomocí plovoucího bodu, který si můžete přichytit na libovolné místo k okrajům panelu. Telefon obsahuje starší procesor od MediaTeku, rozhodně tedy nebude soupeřit o titul nejvýkonnějšího smartphonu. 3 GB RAM a 32 GB vnitřního úložiště ale bude méně náročným uživatelům stačit, stejně jako baterie s kapacitou 3 000 mAh, která se dobíjí přes USB-C konektor. Zachován zůstal i jack na sluchátka.

Alcatel 5 se popere o přízeň zákazníků zejména s levnějšími modely od Huawei, Honoru nebo Asusu. Do karet mu hraje snadno zapamatovatelný hranatý design a příznivě nastavená cena na 6 tisíc korun.

Alcatel 5
rozměry a hmotnost: 152 × 71 × 8,5 mm, 144 g
displej: 5,7", kapacitní IPS LCD, 720 × 1 440, 282 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (150|50 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 32 GB, microSDXC (128 GB), RAM: 3 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Mediatek MT6750 (8× Cortex-A53, 2 GHz, 28nm)
operační systém: Google Android 7 (Nougat)
fotoaparát: 12MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
44 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (7) Další článek: Antutu: Nejvýkonnější mobil současnosti nepotřebuje ani Snapdragon, ani 8 GB RAM

Témata článku: Alcatel, , , , , , , , , , Alcatel 5, , Dobré osvětlení, Pro +, Starý procesor, Libovolné místo, Elegant, Potřebný senzor, Náročný uživatel, SMA, Usb-c konektor, Str, Elegantní smartphone, Třída, Nejvýkonnější smartphone,