Bixby bude při startu jen poloviční. Další jazyky přibudou až koncem roku

Samsung v Londýně s velkou pompou představil hlasový komunikátor Bixby, ovšem, jak se zdá, možná jeho uvedení na trh až příliš uspěchal. Bixby tak bude se startem prodejů „es osmiček“ pouze poloviční. K dispozici budou pouze součásti Vision (detekce objektů přes fotoaparát), Home (základní rozhraní s kartami) a Reminder (systém hlasových upomínek a připomenutí). 

Klíčová funkce Voice, která umožní „hovořit“ s vaším smartphonem, bude dostupná později. Konkrétně v USA se hovoří o „průběhu jara“, spolu se startem prodejů bude k dispozici jen v domovské Jižní Koreji. Podle analytiků to vypadá, že za zdržením stojí implementace angličtiny, která není na takové úrovni, jako základní korejština. A třeba taková němčina je v plánu až na poslední čtvrtletí letošního roku. Jak to bude s budoucí podporou češtiny, zatím nevíme.

Komunikátor Bixby má na levém boku Galaxy S8 samostatné tlačítko. Pokud jej nebudete chtít využívat pro vstup do Bixby Home (dostanete se k němu i z domovské obrazovky), lze na něj pomocí aplikace bxActions namapovat rychlé přístupy až na tři funkce či spuštění aplikací. A to na kliknutí, dvojité kliknutí a podržení tlačítka.

Zdroj Mirror, AndroidAuthority

Diskuze (4) Další článek: E-shopy po konci intervencí: Zlevníme, ale až vyprázdníme sklady

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, German, Bixby Home, Klíčová funkce, S budoucí, Korejština, Start prodejů, Samsung Bixby, Reminder, Poslední čtvrtletí, Jazyk, Germany, Průběh jara, Bixby!, Samostatné tlačítko, Pol