Add Friend: přáteli na Facebooku pouhým dotykem telefonů

Aplikace Add Friend vám umožní přidat si na Facebook přátele skutečným kontaktem s nimi – resp. kontaktem vašich dvou telefonů. Oba musí být vybavené technologií NFC, oba musí mít spuštěnou aplikaci. Pak zbývá jen potvrdit požadavek na přidání dané osoby a jste přáteli. Celý proces je velice rychlý a efektivní.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikace pracuje i v offline režimu. Pamatuje si účty, které potkala, a jakmile má k dispozici internet, umožňuje v historii vybrat přítele a přidat ho na Facebook.

Aby byl proces přátelení možný, je nutná registrace v Add Friend a nainstalovaná oficiální Facebook aplikace. Add Friend je přinejmenším zajímavý koncept. Ale jak to vypadá v praxi? Nevýhodou je, že NFC čip má dnes pouze několik telefonů s Androidem (Samsung Galaxy S II, Nexus). Znamená to, že dokud je na trhu většina starších mobilů bez NFC, je tento způsob získávání přátel spíše jen technologickou libůstkou, než skutečným pomocníkem. Pokud se přece jen dva mobily s NFC potkají, není ještě vyhráno. Druhý telefon tuto aplikaci pravděpodobně nemá nainstalovanou, protože si ji zatím stáhlo méně než 500 lidí.

Zajímavá je představa začlenění funkcí Add Friend přímo do operačního systému, nebo do mobilní Facebook aplikace. Díky tomu by každý majitel telefonu s NFC mohl nový způsob spřátelení využívat bez nutnosti obtěžujícího kroku navíc – instalace Add Friend. Ale především by se toto rozšíření dostalo ke stovkám milionů lidí s již nainstalovaným Facebookem.

Diskuze (5) Další článek: Mobil Pohotovost: prodejna v revolučním designu

Témata článku: , , Google Nexus S, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Stovky milionů, F +, Pouhý dotyk, Dot, Dotyk, FAC, Telefon