Američané už Galaxy Note 7 nevěří. Jen pětina si nechá vyměněný kus, čtvrtina přejde na iPhone

Samsung si s vybuchujícím Galaxy Notem 7 pošramotil pověst a může jen doufat, že zákazníci si nepříjemnou kauzu budou spojovat jen s konkrétním modelem a nezobecní ji na značku jako takovou. Zpráva portálu USA Today ukazuje, že američtí zákazníci reagují na potíže extrémně citlivě a Galaxy Notu 7 už nevěří.

Podle průzkumu SurveyMonkey, kterého se o víkendu účastnilo 507 amerických zákazníků, kteří zakoupili Galaxy Note 7, si jen zhruba 20 % ponechá zařízení po výměně. Největší část (35 %) si nechá od Samsungu vrátit peníze a čtvrtina si místo Notu 7 koupí nový iPhone. Dalších zhruba 20 % zůstane věrných Samsungu, ale pořídí si některý starší model.

Klepněte pro větší obrázek

Otázkou samozřejmě zůstává, nakolik vypovídající je vzorek uživatelů, kteří se účastnili ankety. Samsung naopak tvrdí, že 90 % zákazníků si vyměněný Note 7 ponechá – tento údaj se ale týká globálního trhu. Celkem Samsung stačil vypustit do oběhu 2,5 milionu potenciálně závadných zařízení. Dvě třetiny z tohoto množství už mají být vráceny v rámci svolávací akce výrobci.

Pro Samsung je kauza „batterygate“ velmi nepříjemnou lekcí, navíc s pachutí trpkosti, když ještě před odhalením vadných baterií byl Note 7 hodnocen dokonce jako nejlepší smartphone na světě. Na jihokorejské firmě teď je, aby s pokud možno chladnou hlavou zvolila správnou strategii do nejbližších měsíců. Od věci by možná nebylo zrušení, resp. přejmenování linie Note. Šušká se také, že Samsung chce uvést dříve než v ročním odstupu nástupnické modely Galaxy S8. Jak jsme ale viděli na případu Notu 7, spěchat se někdy nevyplácí.

Úvodní foto: TrustedReviews.com

Diskuze (65) Další článek: Ukradená data nejsou pod kontrolou, jak tvrdí T-Mobile. Minimálně jeden prodej se povedl

Témata článku: Samsung, , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Galax Note, #batterygate, BatteryGate, Američan, Note, Roční odstup, Kus, NEC, Nejlepší smartphone, USA Today, Vzorek, Pře, Přejmenování, Nejbližší měsíc,