Aplikaci pro NFC platby ČSOB používá 18 tisíc lidí. Zaplatili s ní už 200 milionů korun

ČSOB patří k prvním bankám, které zavedly aplikaci pro bezkontaktní NFC platby na smartphonech s Androidem. Aplikace NaNákupy funguje už rok a dosud si ji aktivovalo 18 tisíc klientů banky. Ti celkem provedli 400 tisíc transakcí za 200 milionů korun. Průměrná mobilní platba tak měla hodnotu okolo 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Jarní novinkou v aplikaci bylo potvrzení platby pomocí otisků prstu namísto klasického PINu. K dalším novinkám patří rychlejší a bezpečnější placení na internetu metodou MasterPass, pomocí QR kódů bez přepisování údajů karty. Nově je také možné si nahrát do mobilu plastové věrnostní kartičky obchodníků.

Aplikaci lze používat na více zařízeních, která se přes bezpečné úložiště banky vzájemně aktualizují. Na podzim se pak zákazníci ČSOB mohou těšit na možnost ukládat nákupní seznamy. Aplikace také umožní spravovat karty a platební nálepky. Platby a veškeré citlivé informace chrání otisk prstu či PIN aplikace. Ty mohou na rozdíl od platební karty či nálepky chránit i platby do 500 korun. Veškerý obsah je šifrován a zálohován v bezpečí banky.

Diskuze (40) Další článek: Samsung ukazuje na videu vybraná pouzdra a kryty pro Galaxy S8 a S8+

Témata článku: , , , , , , , , , Nákupní seznam, První banka, Mobilní platba, Citlivá informace, Aplikace, Bezkontaktní nfc, Tisíc, CSOB, Platba, NANA, Banka, Pro +, Potvrzení, Lid, Transakce, MasterPass,