Apple Store: Česko je nejdražší v celé Evropě, druhé celosvětově

Srovnávací portál Ideal zveřejnil zajímavé statistiky cen napříč webovými obchody Apple Store, kde je možné přes internet objednat jakékoli zboží od Applu.

Analýza srovnávala ceny populárních produktů (iPad 2, MacBook Air, iPod Touch, MacBook Pro a iMac) z celkem 37 Apple Store verzí z různých zemí po Evropě, ale pro porovnání se samozřejmě dostalo i na Spojené státy a celý svět. Ceny jsou uváděny včetně lokálních daní, bohužel ale nezahrnují dodatečné vazby na zákony, například rozdíl délky záruky, která je v některých zemích odlišná.

Klepněte pro větší obrázek  
Nejvyšší ceny na světě ve srovnání s USA

Mezi nejlevnějšími obchody, kde se vyplatí kupovat zboží z Apple Storu patří Malajsie, Kanada, Hong Kong, USA a Singapur. Pokud jde ale o pět nejdražších míst, celosvětově se na prvním místě sice umístila Brazílie, na druhém místě je ale již naše Česká republika.

Klepněte pro větší obrázek 
Pět nejdražších Apple Storů v Evropě (s daní a bez daně)

Pokud jde pouze o evropský trh, zde se Česká republika ukazuje jako nejdražší ze všech zemí, a to bez daně i s daní. Pokud jde i porovnání s ekonomickou sílou jednotlivých států, nabízí Apple Store v České republice třetí nejhorší nabídku na celém světě.


Aktualizováno: několik čtenářů potvrdilo, že srovnání nevychází dle současné situace na našem trhu. Analýza společnosti Idealo tak nemusí reprezentovat aktuální stav cen.

Diskuze (66) Další článek: Samsung E1081T: pan nejlevnější [recenze]

Témata článku: Apple, , , #Apple, Malajsie, App Store, Populární produkt, Druh, APP, Store, Sto, Česko