Apple získal pro rozhraní CarPlay dalších devět výrobců automobilů

V březnu Apple představil vlastní řešení CarPlay, tedy chytrého rozhraní pro automobily, které je kompatibilní s mobilní verzí operačního systému iOS. Tehdy se Apple chlubil přibližně 19 výrobci automobilů, kteří uvedou modely aut s integrovanou podporou pro CarPlay.

Na oficiálních stránkách Apple CarPlay je ale nově vidět podpora od dalších devíti výrobců jako je Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda nebo RAM. Apple přidal také dva výrobce elektroniky – Alpine a Pioneer, kteří budou CarPlay integrovat a budete si tak moci s nákupem nového „autorádia“ užívat CarPlay třeba i ve starších automobilech.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Podpora CarPlay napříč automobilkami

Vzhledem k tomu, že Google představil také vlastní řešení Android Auto, které bude podporovat v této fázi asi 28 automobilek, je boj poměrně vyrovnaný. A nejen to.

Klepněte pro větší obrázek
Podpora Android Auto - zde nechybí třeba Škoda

Někteří výrobci podporují CarPlay i Android Auto, takže nakonec snad zvítězí zákazník, který si bude moci zvolit systém, jež má raději. Otázka zní, jestli to bude problém hardwaru a tedy nutnosti volby už při nákupu automobilu, nebo budou obě platformy používat společnou hardwarovou platformu, kterou do auta osadí výrobce automobilu.

Diskuze (19) Další článek: O2 spustí LTE v Karlových Varech. Ale jen dočasně pro MFF

Témata článku: Apple, , , Auto, Automobil, #Apple, Nové auto, Devět, Výrobce aut, Car +, Alpine, Dodge, CAR, Mazda, APP, Pro +, Apple CarPlay, Rozhraní