Archos představil čtyři nové smartphony pro Evropu. Dva z nich imitují Nubie

Francouzský výrobce Archos je znám především z oblasti levných Androidů, a v tomto trendu pokračuje i u čtyř nových smartphonů, které jsou zacíleny na Evropu. Důraz je tedy opět kladen na cenu, pod dva smartphony se dokonce designově podepsal úplně jiný výrobce - Nubia (tj. odnož čínského ZTE). Na co se tedy můžeme v podání čtyř novinek těšit?

Klepněte pro větší obrázek
Archos Diamond Alpha

Jak jistě poznáte podle fotografií v naší galerii, Archosy řady Diamond navrhla Nubia. Oba modely vypadají tak trochu jako „rebrandované“ Nubie Z11 Minis. Archos Diamond Alpha má 5,2" Full HD displej krytý sklem Gorilla Glass a je na zadní straně vybaven duálním fotoaparátem (monochromatický + RGB) s fotočipem Sony IMX286. Pro selfíčka je připravena 16Mpix kamerka nad displejem. Telefon pohání Snapdragon 652 se 4GB RAM. 64GB interní úložiště jde rozšířit microSD kartami. Telefon se do prodeje dostane v červenci za 299 EUR (7 800 Kč).

Klepněte pro větší obrázek
Archos Diamond Gamma

Archos Diamond Gamma je vybaven 5,5" IPS displejem s HD rozlišením a 13Mpix fotoaparátem (snímač od Samsungu). Kamerka pro selfie je pětimegapixelová, telefon pohání Snapdragon 435 a 3GB RAM. Telefon má opět rozšiřitelné 32GB úložiště, o přísun energie se stará 3 000mAh baterie. Diamond Gamma běží na Androidu 7 a do prodeje se opět dostane v červenci za 199 EUR (5 200 Kč).

Klepněte pro větší obrázek
Archos Sense 55s

Třetí novinkou je Archos Sense 55s. Opět se můžeme těšit na 5,5" IPS displej s HD rozlišením, který zabírá 78 procent čelní strany. Specifikace telefonu jsou postaveny trochu níže, ve smartphonu tak najdeme „jen“ 2GB RAM a 16GB interní paměť. Telefon má na zádech dva osmimegapixelové fotoaparáty a snímač otisků prstů. Baterie o kapacitě 3 000mAh má na jedno nabití vydržet minimálně jeden náročný pracovní den. Telefon se na pultech obchodů objeví v červenci za 249 EUR (6 500 Kč).

Klepněte pro větší obrázek
Archos Sense 50X

Poslední nově představeným modelem je robustní Archos Sense 50X, odolný smartphone s certifikací IP68. Podle výrobce je telefon odolný vůčí poškrábání, prachu, pádům z jednoho metru a přežije ponoření do vody po dobu třiceti minut. Rozsah operačních teplot se pohybuje mezi -20 a + 55 stupni, 5" Full HD displej je chráněn sklem Gorilla Glass 3. V útrobách tepe čtyřjádrový Mediatek MT6737T o taktu 1,5 GHz. K tomu můžeme připočíst 3GB RAM, rozšiřitelnou 32GB paměť a 3 500mAh baterii. Telefon půjde do prodeje s Androidem 7.0 za 169 EUR (4 450 Kč).

Zdroj Archos

Diskuze (1) Další článek: V letní dobíjecí akci T-Mobilu získají zákazníci předplacených Twist karet 20 % kreditu navíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , Představený model, Odolný smartphone, SMA, Displej, Pře, Levný android, Čelní strana, Corp, Nov, RAM, Evropa, Telefon, Euro, Pracovní den,