BenQ se vrací na český trh s mobily, před Vánoci nabídne dva modely

Společnost BenQ je na českém trhu známá především jako výrobce DLP projektorů a monitorů. Pamětníci si vzpomenou, že v letech 2005-2006 figurovala značka i na tuzemském trhu s mobily ve spojení s mobilní divizí Siemensu. Po krachu divize a ukončení produkce mobilů BenQ-Siemens se společnost po krátké pauze věnovala produkci telefonů pro OEM partnery (mezi známější zařízení z dílen BenQ patřil například smartphone Dell Venue Pro s Windows Phone 7).

Klepněte pro větší obrázek
Jeden z prvních Windows Phonů, model s klávesnicí Dell Venue Pro, vyráběl tchajwanský BenQ

Nyní tchajwanský BenQ oznamuje, že se vrací na evropský mobilní trh pod vlastní značkou. K zemím, kde budou telefony BenQ oficiálně distribuovány, patří také Česká republika. Už vloni se smartphony BenQ začaly prodávat na některých asijských trzích. Letos před Vánoci se dva modely střední třídy dostanou do českých prodejen. Přesné označení modelů a jejich výbavu české zastoupení značky ještě upřesní. Další rozšíření portfolia by mělo následovat po prvním čtvrtletí 2015.

Diskuze (11) Další článek: Vodafone půjčí kredit 50 Kč. Vrátit mu pak musíte o 5 Kč víc

Témata článku: Benq, , Dell Venue Pro, Trh, DLP, Model, Mobil, Pře, Rozšíření portfolia, Český, Český trh, Známé zařízení, MOBI, Mode, Krach