BlackBerry KeyOne přijde na konci května. Nejlevnější bude u O2

Novinka od BlackBerry zažila lehkou předpremiéru už na lednovém veletrhu CES v Las Vegas, naplno ji výrobce představil o dva měsíce později v Barceloně. Model BlackBerry KeyOne už byl vystaven v sousedství stánku Alcatelu, protože stejně jako tuto původem francouzskou značku má nyní kanadskou ostružinu v portfoliu (pro většinu zemí) čínské TCL.

KeyOne je velmi zajímavý a z řady unifikovaných smartphonů vyčnívající model. Hlavním důvodem je pochopitelně mechanická klávesnice, kterou dnes už prakticky u žádného modelu nenajdeme. K tomu výbava na úrovni vyšší střední třídy, nadstandardní zabezpečení, několik vychytávek v prostředí – a na poptávku po unikátu je zaděláno.

Možná více, než si samo BlackBerry a TCL troufalo odhadovat. Právě zbytečné podcenění zájmu ze strany zákazníků způsobilo špatný odhad v nastavení objemu produkce a KeyOne se nedostává. Proto se na většinu trhů dostane se zpožděním, český není výjimkou.

Dodávky má mezi prvními přislíbeny operátor O2, který smartphone zařadil do květnové nabídky, zatím ale skladem není. Prodejní cena u O2 bude zároveň zřejmě nejvýhodnější – operátor nacenil BlackBerry KeyOne na 15 995 Kč. Na volném trhu se novinka objeví až na přelomu května a června, většina obchodů bude účtovat zhruba 16 500 Kč.

Blackberry Keyone
rozměry a hmotnost: 149 × 72 × 9,4 mm, 180 g
displej: 4,5", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 620, 433 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 32 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 3 GB, baterie: 3 505 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 625 (8× Cortex-A53, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 7.1 (Nougat)
fotoaparát: 12MPx, video (1 920 × 1 080), autofocus, blesk
43 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (7) Další článek: Android v květnu 2017: Marshmallow má stopku, nahoru jde Nougat

Témata článku: Blackberry, , , , , , , , Blackberry Keyone, Black, Prodejní cena, Mercury, Hlavní důvod, Soft Touch, Macek, BlackBerry Key, Produkce, Key, Mechanická klávesnice, Čínské tcl,