Chystaná vlajková Xperia uniká na fotkách: nový hranatý design, USB-C konektor

Sony brzy představí nový špičkový smartphone. Zatím ještě neznáme jeho prodejní název, ale podle systémového značení F833x se dá usoudit, že půjde o nástupce vlajkové Xperie X Performance. Fotografie zatím oficiálně neuvedeného zařízení se podařilo exkluzivně získat portálu GSMArena.com.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Po několika letech stále stejného Omnibalance designu Sony konečně vzhled trochu obmění. Zaoblené rohy nahradí ostře seříznutá vrchní a spodní hrana. Patrná je snaha o minimalizaci bočních rámečků displeje, ale zúžení není takové jako u modelů Xperia XA a XA Ultra kvůli čtečce otisků umístěné u Sony již tradičně v bočním odemykacím tlačítku. Sony použije poprvé duální LED blesk fotoaparátu a USB-C konektor.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Změny se odehrály také na zádech, kde je patrná spodní brada krytá jiným materiálem než zbytek zad. Smartphone bude nejspíš kovový a spodní pruh s anténami bude kvůli propustnosti signálu vyroben z plastu. Displej smartphonu má měřit v úhlopříčce něco málo přes 5 palců a vystačí si opět s FullHD rozlišením. Oba fotoaparáty (přední i zadní) mají být schopny natáčet 4K video. Sony by mohlo novinku představit na blížícím se veletrhu IFA 2016 v Berlíně.

Diskuze (23) Další článek: Google Science Journal: Pusťte se do experimentů se senzory v mobilu

Témata článku: Sony, , , , , , , Sony Xperia XA, F +, Vlajková xperia, Nov, Hra, Spodní pruh, Displej smartphonu, Usb-c konektor, OmniBalance, DESI, Hranatý design, Spodní brada, Děs, USB, Hrana