Čína předběhla USA, je největším hráčem na trhu se smartphony

Čína ve třetím čtvrtletí předběhla Spojené státy a stala se největším hráčem na světovém trhu co do počtu dodaných i prodaných smartphonů. Výrobci dodali na čínský trh v posledním čtvrtletí 24 milionů tzv. chytrých telefonů, do Spojených států jen 23 milionů. Vyplývá to z údajů společnosti Strategy Analytics.
Samsung Galaxy W

Vzestupu smartphonů v největší asijské ekonomice pomohl hlavně příliv levnějších přístrojů s operačním systémem Android od lokálních čínských značek. Strategy Analytics tvrdí, že zatímco dodávky smartphonů do Číny v třetím čtvrtletí vzrostly o 58 procent, do Ameriky šlo naopak o sedm procent přístrojů méně. „Za prudkým růstem Číny stojí i fakt, že se zvýšila dostupnost smartphonů v maloobchodní síti,“ řekl k tomu Tom Kang ze Strategy Analytics.

Klepněte pro větší obrázek 
Počet smartphonů dodaných do Číny ve třetím čtvrtletí

Čínský trh je tedy se současnými téměř 952 miliony uživateli největším na světě. Navíc na rozdíl od jiných států nadále roste, čehož jsou si vědomi i telefonní operátoři, kteří stále zvyšují tlak, aby získali co nejvíce uživatelů pro 3G služby. Analytici uvádějí, že spotřebitelé tyto služby rádi využívají, takže poptávka po nich patrně ještě poroste.

„Čína dnes stojí na špici v technologiích a rozmachu mobilních počítačů a žádný výrobce či dodavatel hardwaru a softwaru ji prostě nemůže přehlížet, pokud chce uspět,“ uzavřel Neil Mawston z SA.

Diskuze (5) Další článek: Galaxy S III: smartphone bez kompromisů [první informace]

Témata článku: , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy W, Cin, SMA, Čina, Trh, Hráč, Pře, Prudký růst, Mobilní počítač, Tom Tom, Největší hráč