CooKoo: chytré hodinky, které vydrží nabité rok

CooKoo vypadají jako elegantní rafičkové hodinky, ale stačí, aby jim váš smartphone poslal data a na nenápadném displeji se začnou dít podivuhodné věci.

Chytré hodinky CooKoo jdou na věc jinak, než třeba Samsung, který do Galaxy Gear nacpal veškeré funkce a výbavu, na kterou si konstruktéři zrovna vzpomněli. „Kukačky“ jsou jednoduché jak designem, tak seznamem funkcí. Vypadají jako obyčejné analogové hodinky. „Chytré funkce“ jsou na první pohled skryté, přesto je jejich seznam působivý. Hlavním trumfem je výdrž baterie v řádu měsíců (výrobce udává 1 rok), zatímco už zmíněné hodinky od Samsungu vydrží 1 den.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hodinky CooKoo v různých barevných provedeních. Už jsem zmínil, že jsou vodotěsné?

Jakmile na připojený smartphone přijde zpráva, e-mail, notifikace z Facebooku, nebo obyčejný hovor, hned se na displeji pod rafičkami rozsvítí příslušná ikonka a hodinky diskrétně zavibrují. Podobně je to s upomínkami v kalendáři, dozvíte se také, že vašemu telefonu/tabletu dochází baterie. Hodinky vás vzbudí, ozvou se, když ztratíte bluetooth spojení (tzn. když se vzdálíte od telefonu), poslouží jako dálková spoušť fotoaparátu (toho v mobilu).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Jediné, co mi na CooKoo vadí? Řeknou vám, že se něco děje, ale abyste zjistili co, stejně musíte sáhnout po telefonu.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka aplikace pro Apple iOS a dole pro Android

Nejde ale jen o pasivní přenesení informací z telefonu, je zde také tlačítko Command, kterému můžete přiřadit jednoduché funkce – zapíchne špendlík do mapy (tedy uloží zajímavé místo, na kterém se právě nacházíte), nahlásí vaši polohu na Facebooku, nebo iniciuje funkci Find my iPhone. Hodinky také zvládají základní ovládání hudebního přehrávače.

Všechny výše uvedené funkce platí pro iPhone a ostatní Apple iOS hračky, v seznamu kompatibilních zařízení je uveden také Samsung Galaxy S4, na jiných Androidech aplikaci nenainstalujete. Doufejme ale, že seznam kompatibilních telefonů poroste (ale jestli váš telefon postrádá Bluetooth 4.0, tak si nedělejte naděje).

Hodinky CooKoo začaly svou cestu úspěšnou kampaní na Kickstarteru, což obvykle znamená záležitost orientovanou na USA a mizernou dostupnost v ČR. Tentokrát je to naštěstí jinak, společnost Ingredi Europa dováží hodinky i do Česka, stojí 3 300 Kč a seznam prodejců naleznete na Cookoo.cz.

Klepněte pro větší obrázek 
Zajímavost na závěr. Krabičku od hodinek můžete použít jako ptačí budku, je k tomu zkonstruovaná. 
Diskuze (44) Další článek: Čínský Xiaomi prodal 100 tisíc telefonů během dvou minut

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Apple iPhone 5, Apple iPhone 5 32GB, Apple iPhone 5 64GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Kter, Chytré, Dálková spoušť, Zajímavé místo, Upomínka, Hod, Kompatibilní telefon, Rok