Detektor štěkání, krmící rádio, sledovač pohybu. Acer zahajuje veletrh IFA v divokém stylu

První tiskovou konferenci veletrhu IFA 2017 pořádal Acer a jeho novinky směřují spíše do oblasti počítačů. Pro mobilmaniaky nic moc zajímavého, ale pár atraktivních nositelností a gadgetů se přece jen najde. Kuriózní je, že je nebudou nosit lidé, ale jejich psi. Produkty nesou značku Pawbo, což je dceřiná společnost Aceru.

Pawbo iPuppyGo

Pawbo iPuppyGo je drobné zařízení o velikosti 35 mm, které se dá snadno připnout zvířeti za obojek. Přesto tento drobeček zvládne díky senzorům sledovat pohybovou aktivitu, spánek, zdraví a podle chování odhadne náladu zvířete. K pánínčkovi se informace dostanou přes Bluetooth a aplikaci ve smartphonu. 

Ta ovšem neslouží jen k sledování aktivity, ale i zábavě.  A to jak zvířete, tak páníčka. Aplikace totiž nabízí hříčku zvanou Honba za pokladem, kdy vezmete svého mazlíčka na procházku a navštěvujete různá místa na mapě, za což sbíráte odměny.

Pawbo WagTag 

WagTag je chytrý obojek s GPS lokátorem, který slouží k sledování polohy vašeho psa. Zařízení komunikuje skrze Wi-Fi a 3G síť, ovšem je energeticky nenáročné a vydrží v provozu až půl roku. Sledování přitom neprobíhá jen aktivně, ale i na pozadí systému. Stačí si v aplikaci vytvořit tzv. bezpečné zóny a když je pes opustí, vyskočí vám na mobilu notifikace. Podobně funguje i virtuální vodítko, které upozorní na to, když se od vás pes na procházce hodně vzdálí.

WagTag také rozpozná, když pes nezvykle dlouho štěká a spustí záznam zvuku, který je živě přenášen do mobilu. Díky teplotnímu senzoru pak lze sledovat i zdraví zvířete. K jednomu zařízení lze přiřadit více telefonů, takže psa může naráz sledovat celá rodina.

Pawbo Munch 

Poslední doplněk je chytrý dávkovač jídla pro jakákoliv zvířata, který lze ovládat ovladačem nebo chytrým telefonem. V aplikaci si podle druhu a velikosti zvířete navolíte typ jídla a správné dávkování.

Zařízení nabízí i tzv chytrý hrací automat, který zvířata náhodně odměňuje pamlsky ze zásobníku. Munch také zvířatům vyhrává chytlavé melodie, které (alespoň podle tiskové zprávy) zvířata uvolní a udrží v pohodové náladě.

Cenu a dostupnost zařízení zatím neznáme.

Jak snadno nahrávat telefonické hovory:

Diskuze (1) Další článek: BlackBerry v říjnu představí vodotěsného konkurenta pro iPhone a Galaxy

Témata článku: Acer, , , , , , , , , Vodítko, Drobné zařízení, Pohybová aktivita, Tisková zpráva, Sledování polohy, Honba, Veletrh, Div, Zvíře, Teplotní senzor, Pohyb, Celá rodina, Zařízení, JPEG, Drobeček, Aplikace,