Exynos 8895: Mozek pro chystaný Samsung Galaxy S8

I přesto, že americké uživatele v souvislosti s novými vlajkovými modely od Samsungu zajímají nejnovější čipsety od Qualcommu, pro Evropu je již několik let stěžejní situace okolo procesorů Exynos, které si Samsung vyrábí sám. V připravovaných modelech řady Galaxy S8 bude integrován čipset Exynos 8895, o kterém na povrch postupně vyplouvají další informace.

Podle posledních informací z Číny bude nový čipset dostupný hned ve dvou variantách - Exynos 8895M a 8895V. Hlavním rozdílovým prvkem je integrovaný grafický čip Mali-G71, který je u „emkové“ varianty 20jádrový, u „véčkové“ pak 18jádrový. Která z nich se nakonec dostane do Galaxy S8, je tedy zatím otázkou.

Klepněte pro větší obrázek
Specifikace dvou variant Exynosu 8895, které bude přítomen v evropských modelech řady Galaxy S8

Obě verze jsou shodně vyrobeny 10nm FinFET technologií a kombinují čtyři jádra Exynos M2 (2,5GHz či 2,3 GHz, dle varianty čipsetu) se čtyřmi jádry Cortex A53 taktovanými na 1,7 GHz. Čipset podporuje paměťové čipy UFS 2.1, LP-DDR4x RAM moduly a modem s LTE Cat. 16. Připraven je i na 4K displeje a přehrávání 4K videoobsahu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Koncept. Takhle si Galaxy S8 představují fanoušci.

V průběhu třetího čtvrtletí příštího roku má Samsung připravil i třetí variantu Exynosu 8895, které bude vybavena novým modemem Shannon 359, jenž má přinést kompatibilitu s americkými CDMA sítěmi. Samsung si tedy zřejmě do budoucna připravuje cestu na osamostatnění od čipsetů řady Snapdragon.

Via Twitter

Diskuze (10) Další článek: Dává to smysl? Kissenger je zařízení pro posílání polibků mobilem

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S8, Videoobsah, Galaxy s, GAL, Samsun, Emko, Nový modem, Hlavní rozdíl, Samsung Galaxy s, Pro +, Evropský model, Lax, Sam, Nejnovější čipset, Nový čipset, Osamostatnění