Fossil uvedl další androidové hodinky. Budou cenově dostupnější

Americký výrobce hodinek Fossil uvedl na sklonku loňského roku své první chytré hodinky Q Founder postavené na platformě Android Wear. I když (anebo právě proto že) nenabídly moc chytrých senzorů a patřily spíše mezi dražší modely, Fossil nyní uvedl rovnou dvojici modelů Q Marshal a Q Wander, které už budou cenově dostupnější. Funkčně jsou oba modely shodné, vzájemně se liší pouze provedením.

Klepněte pro větší obrázek

Fossil Q Marshal mají robustěji provedený ciferník s průměrem 46 mm a jsou určeny převážně pro muže. Jemnějším modelem s tenčími úchyty pro řemínek jsou Q Wander s průměrem těla 44 mm. Oba typy dostanou mnoho měnitelných pásků a také tělo samotného ciferníku se bude vyrábět v různých barvách.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Po stránce výbavy nové hodinky Fossil mnoho nového nepřidají. Obsahovat budou pohybový senzor pro měření spánku a pohybových aktivit a také bezdrátové dobíjení. O senzoru srdečního tepu, případně GPS se výrobce nezmiňuje. Oba modely se na trhu objeví až ve druhé polovině roku a jejich cena bude začínat na 275 dolarech (cca 8 tisíc korun s daní).

Váš názor Další článek: Alcatel chystá špičkový model s W10M. Konkurovat bude Lumiím 950

Témata článku: , , , , , Pohybový senzor, Hod, Q Wander, Chytrý senzor, #Android, Americký výrobce, DOS, Q Marshal, Q founder, F +,