Galaxy S III již brzo překoná metu 10 milionů prodaných kusů

Samsung Galaxy S III je na celém světě velmi žádaným produktem, podle odhadu Samsungu na konci července model překročí metu deseti milionů prodaných kusů. U Samsungu však vždy hovoříme o počtu modelů distribuovaných národním distributorům a operátorům, i tak je toto číslo velmi optimistické. U Samsungu se bude jednat o zatím nejrychlejší prodej prvních deseti milionů kusů jednoho zařízení v historii. Samsung dále dodává, že se mu tohoto čísla podařilo dosáhnout i přes problémy s dodávkami součástek pro svou vlajkovou loď, ve druhém čtvrtletí se tak očekává ještě větší nárust prodejů. V červenci se navíc Galaxy S III dostane i do dalších zemí světa, celkem se tedy bude prodávat již ve více než 147 zemích. Naši detailní recenzi Galaxy S III si můžete přečíst zde.

Na miliony kusů se počítají také prodeje ostatních modelů řady Galaxy. Samsungu Galaxy S II se celosvětově prodalo 28 milionů, původní model Galaxy S se zastavil na metě 24 milionů. Galaxy Note se zatím drží u sedmi milionů prodaných přístrojů (opět se bavíme u prodejích distributorům a operátorům). Samsungu se evidentně daří a za první čtvrtletí roku 2012 se mu podařilo zdvojnásobit provozní zisk na rekordních 5,85 miliardy wonů, což je v přepočtu více než 100 miliard Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aktuální pořadí nejprodávanějších telefonů řady Galaxy u Samsungu - Galaxy Note (7 mil.), Galaxy S III (10 mil.), Galaxy S (24 mil.) a Galaxy S II (28 mil.)

Netřeba tajit, že největším rivalem Samsungu je Apple. Ten za první čtvrtletí roku vykázal prodej více než 35 milionů kusů a dominanci si tak udržel. Mnohem zajímavější bude srovnání za druhé čtvrtletí, kde již mezi sebou oba zmiňované modely soutěží přímo vedle sebe na prodejních pultech. Minimálně v České republice jdou prodeje Galaxy S III kvantitativně srovnávat právě se zahájením prodeje nejnovějšího iPhonu 4S. Například v prodejnách operátorů O2 a Vodafone se stály fronty, když byla představena časově omezená akce, ve které šel Galaxy S III získat za polovinu tržní ceny. 

Diskuze (19) Další článek: O2 vás vezme na Campus Party do Berlína. Stačí text o délce SMS

Témata článku: Apple, Samsung, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 4S, Apple iPhone 4S 16GB, Apple iPhone 4S 32GB, Apple iPhone 4S 64GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Pro +, Omezená akce, Prodejna operátorů, Pře, GAL, Kus, Prodejní pult, Galaxy s, Mil,