Galaxy S5 Mini: také zmenšenina bude voděodolná

Letošní deriváty vlajkové lodi Samsungu se neponesou jen v přiblížení designu a v integraci horšího hardwaru, než je přítomen v hlavním modelu. Konkrétně u chystaného Galaxy S5 Mini se počítá i se zvýšenou odolností, o čemž nedopatřením informoval již sám jihokorejský výrobce. Na webu novozélandské pobočky informoval o výjimkách ze záruky u modelů, které přicházejí do styku s vodou. Zcela konkrétně je zde zmíněn Galaxy S5, Galaxy S5 Mini a Galaxy S4 Active. Porušení záruky u všech zařízení nastává tehdy, bylo-li zařízení potopeno do větší hloubky, než je deklarovaný 1 metr nebo bylo ponořeno pod vodní hladinou déle, než 30 minut. To napovídá, že i chystaný Galaxy S5 Mini bude disponovat odolnostní normou IP67, stejně jako jeho vzor v plnohodnotné velikosti.

Klepněte pro větší obrázek
Důkaz o uvedené Galaxy S5 v informacích o zneplatnění záruky, model S5 Mini byl brzy po zvěřejnění z dokumentu odstraněn.

Nastínit můžeme i samotné specifikace zmenšené varianty. Bude se jednat o zařízení se 4,5" 720p displejem a čtyřjádrovým Snapdragonem 400 a 1,5GB operační pamětí. Interní paměť bude mít kapacitu 16 GB, nechybí slot pro microSD karty. Fotoaparát má rozlišení 8 Mpix, telefon poběží na Androidu 4.4 s grafickou nadstavbou TouchWiz.

Zdroj: Phonearena

Diskuze (2) Další článek: Lenovo Vibe Z v prodeji na českém trhu. Známe cenu

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Active, Samsung Galaxy S4-A, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S5 mini, Zmenšenina, Min, Galaxy s, GAL, Mini, Samsung Galaxy s, Mini +, Deriváty,